Janko Tumbasević je u dresu TSC-a mnogo puta igrao u Senti (©Starsport)
Janko Tumbasević je u dresu TSC-a mnogo puta igrao u Senti (©Starsport)

TSC se oprašta od Sente, preti mu Tumbasević

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.08.21. | 10:32

Izabranici Mladena Krstajića u petak od 18 časova dočekuje Mladost u prvom meču 7. kola Superlige Srbije. To će im biti poslednji meč pre otvaranja novog objekta u Bačkoj Topoli, 3. septembra protiv Ferencvaroša

Vreme je da se TSC seli iz Sente u svoju Bačku Topolu. On će u petak, od 18 časova protiv Mladosti iz Lučana u sklopu 7. kola Superlige Srbije odigrati poslednji meč pre otvaranja novog stadiona, koje je zakazano za 3. septembar prijateljskom utakmicom sa Ferencvarošem.

Otkako je TSC ušao u Superligu, a trenutno igra svoju treću sezonu, sve utakmice na kojima je bio domaćin odigrao je u Senti. Jedna era se zatvara duelom sa poslednjeplasiranim timom u šampionatu, jedinom ekipom koja još nije osvojila nijedan poen.

Izabrane vesti

18.00: (1,42) TSC (4,50) Mladost (8,00)

TSC je započeo prvenstvo silovito, sa četiri pobede u prva četiri kola. Posle toga je odigrao onaj neverovatan meč sa Radničkim iz Kragujevca, završen sa 4:4, a u prošlom kolu je ipak bio nemoćan protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“. Poražen je sa 3:1.

Uprkos tome, ukoliko savlada Mladost, barem na dva dana će se TSC probiti na prvo mesto na tabeli, pošto će imati bod više, ali i dve utakmice više od Partizana.

Mladost je doživela svih pet poraza, a postigla je samo dva gola. Redom je gubila od Radničkog iz Kragujevca (1:0), Crvene zvezde (1:0), Spartaka iz Subotice (2:1), Napretka (2:1) i Radnika (2:0).

Kao što je to postalo uobičajno, umesto šefa stručnog štaba Mladena Krstajića, javnosti se uoči utakmice obratio neko od njegovih pomoćnika. Ovog puta kondicioni trener Veselin Sekulović, koji je priznao da se plaši Lučanaca baš zbog toga što su beležili ovako loše rezultate na početku prvenstva.

Dolazi nam ekipa koja trenutno ima nula bodova i plašim se da nam baš zbog toga predstoji jedna od težih utakmica. Mladost u jednom trenutku mora da počne da pobeđuje. Verujem da će dati svoj maksimum kako bi ostvarili dobar rezultat i kako bi osvojili prve bodove. Ipak, na nama je da nastavimo naš niz i upišemo još jednu pobedu na domaćem terenu", rekao je Sekulović.

Nedavno je Mladost angažovala doskorašnjeg igrača TSC-a Janka Tumbasevića, o kojem je pričao i njegov bivši saborac iz odbrane, Goran Antonić.

Dolazi nam dobra i kvalitetna ekipa. Imaju nekoliko dobrih individualaca, a tamo je i naš bivši saigrač Janko Tumbasević za koga tvrdim da je motor te ekipe. Mi svakako idemo na pobedu, kao i na svakoj drugoj utakmici“, kazao je Antonić.

TSC i Mladost su se do sada sastali pet puta, četiri u prvenstvu i jednom u Kupu Srbije 2019. godine. Tri prvenstvena meča je ekipa iz Bačke Topole dobila ubedljivo, sa po 5:1, 3:0 i 5:0. Poslednji okršaj, u aprilu ove godine, pripao je Mladosti, sa 2:1. U pomenutoj kup utakmici takođe je tim iz Lučana prošao dalje, ali tek posle penala.


tagovi

Superliga SrbijeTSC Bačka TopolaMladost LučaniJanko Tumbasević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara