Tuhel ostavio Lukakua da se hladi: Čelsi dobio Lil, Haverc opet pogodio kad je važno (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.02.22. | 22:54

Belgijanac pobedu gledao sa klupe

Niko u danu kada je planirano da Čelsi odigra utakmicu sa Lilom nije mogao da pretpostavi šta će Tomas Tuhel da uradi. Deo javnosti očekivao je da će Romelu Lukaku da dobije šansu od starta kako bi probao da podigne samopouzdanje, dok je većina bila vođena najsvežijim informacijama o tome da je "puklo" na relaciji trener - igrač zbog čega bi boravak snažnog Belgijanca na Stamford Bridžu mogao da se završi pre vremena.

Odlukom da Lukakua ostavi na hlađenju, odnosno da ga ne uvede ni minut u pobedi nad Lilom rezultatom 2:0 (1:0) Tuhel je svima dao samo još jedan povod za nove spekulacije da je u redovima i dalje aktuelnog evropskog šampiona definitivno došlo do razdora! Možda je ovo bila samo taktička odluka u izostanku nedovoljno spremnog Tima Vernera, da se sa drugačijom postavkom iznenade gosti, a opet je moguće da je Lukaku definitivno skrajnut u drugi plan, svakako će se o večerašnjem potezu nemačkog stručnjaka mnogo pričati narednih dana... Svakako, izbor Kaija Haverca brzo se pokazao kao potpuno ispravan.

Izabrane vesti

Mladi nemački univerzalac ne upisuje se u listu strelaca često, ali kada to čini obično su bitni golovi! Dovoljno je pogledati njegova poslednja tri pogotka u svim takmičenjima - Liga kup, finale Svetskog klupskog prvenstva i sada, osmina finala Lige šampiona. Čelsi definitivno ne blista u poslednje vreme, niti igra fudbal shodno realnom kvalitetu, ali je vezao šestu pobedu na svim meridijanima i nedavno osvojio jedini preostali trofej koji se čekao u eri Romana Abramoviča, što i te kako dugoročno može pozitivno da utiče na ekipu u završnici sezone gde brani direktan plasman u Ligu šampiona, evropsku krunu, a ima i mogućnost da osvoji još FA i Liga kup.

Čelsi je jednom nogom u četvrtfinalu. Teško je očekivati da će francuski šampion moći da nadoknadi dva gola zaostatka protiv ekipe koja se ponovo uzda u čvrstinu odbrane pošto opet dozvoljava sve manje golova protivnicima. Od starta je Čelsi igrao napadački, agresivno ka golu Lila sa namerom da brzim golom nametne svoj ritam utakmice i lakše odradi ostatak posla. Haverc je pre gola u 8. minutu imao još jednu veliku šansu nekoliko trenutaka ranije. Ostao je sam ispred golmana Lea Žardima na asistenciju Hakima Zijeha, pucao iz prve, ali je lopta otišla iznad prečke. Ipak, Nemac se ubrzo ispravio, pa je Čelsi dobio ono što je tražio.

Nije mnogo toga zanimljivog, a ni kvalitetnog moglo da se vidi u nastavku utakmice. Prvo poluvreme prošlo je u gotovo bezopasnom fudbalu sa obe strane, da bi već na startu drugog poluvremena Zijeh isprobao spremnost Žardima u šesnaestercu. No, njegov pokušaj je još ranije odbio jedan od igrača Lilove odbrane. Ubrzo za njim novu šansu imao je Haverc, ali je lopta ponovo otišla malo iznad horizontalne prepreke. Videlo se da Čelsi, ma koliko delovao traljavo u nekim situacijama, želi da stigne do drugog gola i to je učinio u akciji koja se rodila iznenada. Dotad nevidljivi Ngolo Kante povukao je loptu napred, navukao fokus protivničke odbrane na sebe, a zatim podelio savršenu loptu za Kristijana Pulišića koji se dobro snašao i bocnuo loptu taman toliko da ode iznad Žardima i nogu protivničkih igrača koji su pokušali da spreče pogodak.

Posle gola opet se desilo isto – Čelsi je čuvao rezultat, a Lil nije dobio šansu da ozbiljnije pripreti. Tuhela će boleti glava zbog ove utakmice jer je morao da napravi tri prinudne izmene. Kovačića i Zijeha su već do isteka prvog časa utakmice zamenili Ruben Loftus Čik i Saul Njigez, dok je Pulišića odmenio Verner. Jedino je Markos Alonso napustio teren zbog taktičke promene kada je ušao Malang Sar.

Čelsi ima prolaz u rukama, sada to samo treba da potvrdi.

------------------------------------

ČELSI - LIL 2:0 (1:0)

/Haverc 7, Pulišić 63/

Stadion: Stamford Bridž

Sudija: Hesus Hil Manzano

ČELSI (3-4-3): Mendi - Kristensen, Tijago Silva, Ridiger - Aspilikueta, Kante, Kovačić (od 51. Loftus-Čik), Alonso (od 80. Sar) - Zijeh (od 60. Saul), Haverc, Pulišić (od 80. Verner).

LIL (4-3-3): Leo Žardim - Čelik, Fonte, Botman, Tijago Đalo (od 76. Gudmundson) - Onana (od 65. Jilmaz), Džeka, Andre - Renato Sančes (od 80. Ben Arfa), David (od 81. Žegrova), Bamba.

------------------------------------

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak, 15.02.

PSŽ - Real Madrid 1:0 (0:0)

/Mbape 90+4/

Sporting L. - Mančester Siti 0:5 (0:4)

/Marez 7, Silva 17, 44, Foden 32, Sterling 58/

Sreda 16.02.

Inter - Liverpul 0:2 (0:0)

/Firmino 75, Salah 83/

Salcburg - Bajern 1:1 (1:0)

/Adamu 21 - Koman 90/

Utorak

Čelsi - Lil 2:0 (1:0)

/Haverc 8, Pulišić 63/

Viljareal - Juventus 1:1 (0:1)

/Pareho 66 - Vlahović 1/

Sreda

21.00: (2,70) Atletiko Madrid (3,10) Mančester Junajted (3,00)

21.00: (4,30) Benfika (3,70) Ajaks (1,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kai HavercKristijan PulišićČelsiLilLiga šampiona

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara