Tuhel i igrači Čelsija tokom dodele medalja (©Reuters)
Tuhel i igrači Čelsija tokom dodele medalja (©Reuters)

Tuhelov spisak želja: desni spoljni, centralni vezista i špic

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.05.21. | 13:09

Deklan Rajs prvi na listi, a tu su i Lukaku, Levandovski, Adama Traore, Orelin Tčuameni...

Kako zbog korone nije bilo masovne proslave na ulicama Londona sa navijačima, fudbaleri Čelsija osvajanje Lige šampiona obeležili su privatnom žurkom, a potom se razbežali svako na svoju stranu. Neki će imati duže, neki kraće odmore zbog Evropskog prvenstva i Kopa Amerike.

Neki se sa pauze možda i neće vraćati u klub, poput Tamija Abrahama kom je Tomas Tuhel izostavljanjem iz protokola za finale sa Mančester sitijem jasno poručio da ga nema u svojim planovima.

Izabrane vesti

Mladi napadač i potencijalni reprezentativac Engleske dao je 12 golova u svim takmičenjima minule sezone, od kojih polovinu u Premijer ligi, tako da mu neće biti problem da pronađe novi klub. Već se pominje da bi mogao u Vest Hem, ali Čekićari traže nižu cenu od 46.500.000 evra, koliko Čelsi vrednuje 23-godišnjeg napadača.

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Na Stamford Bridž verovatno se neće vraćati ni Fikajo Tomori, koji je drugi deo sezone proveo na pozajmici u Milanu. Igrao je standardno i očekuje se da ga Rosoneri otkupe za oko 27.000.000.

Po pisanju engleskih medija, slobodni da promene klub tokom leta biće Tijemue Bakajoko i Emerson Palmijeri. Prvi je sezonu odigrao na pozajmici u Napoliju, a drugi sakupio tek deset nastupa, uglavnom ulascima s klupe. Za mladog reprezentativca Škotske, Bilija Gilmura, traži se premijerligaški klub koji će ga po povratku sa Evropskog prvenstva uzeti na pozajmicu.

Jasno je da posle osvojene Lige šampiona neće biti mnogo značajnih promena u timu. Po saznanjima uglednog Telegrafa, Tuhel je Čelsijevom vlasniku Romanu Abramoviču saopštio da su mu potrebna samo trojica kojima bi osvežio postojeći igrački kadar. Navodno je reč o pozicijama desnog spoljnjeg, centralnog veziste i špica. Ovo poslednje, po običaju, privlači najveću pažnju.

Kako Timo Verner nije uspeo da se nadoveže na fantastičan golgeterski učinak iz RB Lajpciga, Veteranu Olivijeu Žiruu za mesec dana ističe ugovor, a Hadson-Odoi i pomenuti Abraham nisu (još) kapacitet za prvog špica pobednika Lige šampiona, londonski Plavci rešeni su da dovedu golgetera koji će biti sposoban da vuče ekipu u žestokoj premijerligaškoj i evropskoj konkurenciji.

Zasad se pominju četiri imena: Romelu Lukaku, Hari Kejn, Erling Haland, za čije transfere će biti potreban devetocifren iznos novca, ali i Robert Levandovski, koji bi mogao biti dosta jeftiniji jer Bajern navodno pristaje na 60.000.000 evra.

Većina engleskih medija, ipak, danas izveštava da je Čelsi ozbiljno zainteresovan za povratak robusnog napadača Intera i belgijske reprezentacije - Lukakua. Bio je član kluba od 2011. do 2014, ali više igrajući na pozajmicama u VBA i Evertonu. Potom je prodat Karamelama iz Liverpula za nešto više od 35.000.000 evra, da bi ga 2017. kupio Mančester junajted za 85.000.000, a onda dve godine kasnije prodao Interu za 10.000.000 manje. Sada se pominje da mu je vrednost oko 120.000.000.

Iza 28-godišnjeg Lukakua je fantastična sezona, u kojoj je dao 30 golova i imao 10 asistencija u 44 utakmice. Osvojio je Seriju A sa Interom, međutim, odlazak Antonija Kontea sa klupe mogao bi da ima lančanu reakciju...

Kada je reč o drugim pozicijama, konkurenciju za mesto centralnog veziste mogao bi da popuni sjajni Deklan Rajs iz Vest Hema ili Monakov 21-godišnjak Orelin Tčuameni, koji bi koštao dosta manje od 65.000.000 evra koliko Čekićari očekuju za svog igrača. Među kadnidatima za desnog spoljnjeg pominju se Jonas Hofman iz Borusije Menhengladbah i Adama Traore iz Vulverhemptona. Njihova obeštećenja ne bi trebalo da budu problem za novopečene evropske prvake.


tagovi

Tomas TuhelRoman AbramovičDeklan Rajs

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara