Tomas Tuhel i Kilijan Mbape (©Reuters)
Tomas Tuhel i Kilijan Mbape (©Reuters)

Tuhelu važniji Bašakšehir od derbija Lige 1, Draksler se vraća, Nemac bi mogao da odmori Mbapea

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 13:52

Pari Sen Žermen gostuje sve boljem Monpeljeu. Petar Škuletić bio čovek odluke prošle nedelje. Nekadašnji napadač Partizana mogao bi da dobije šansu od prvog minuta

Lakše se diše na Parku prinčeva posle pobede na Old Trafordu protiv Mančester Junajteda. Sveci samo treba da odigraju nerešeno na svom terenu protiv turskog Bašakšehira u poslednjem kolu Lige šampiona da bi obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona. U Ligi 1 četa Tomasa Tuhela je opet počela sa kašljuca. Samo bod u prethodna dva kola. Marselj se opasno približio, a danas u derbiju 12. kola tim iz prestonice stiže u Monpelje (21.00). Domaćin je u seriji od četiri pobede i sa optimizmom dočekuje osvajača triple krune i vicešampiona Evrope.

Parižani žele da prekinu lošu mini seriju u domaćem prvenstvu i opet da daju do znanja ko je gazda u Francuskoj. Tuhel ove sezone nijednom nije mogaom da računa na najjači tim. Dobra vest da se od povrede oporavio nemački vezista Julijen Draksler. Posle mesec dana pauze, nekadašnji igrač Šalkea bi mogao da se nađe u startnoj postavi u Monpeljeu. Kartone je prošle nedelje protiv Bordoa očistio i Abdu Dialo. U konkurenciji za tim nisu defanzivci, Nemac Tilo Kerer i Španac Huan Bernat.

Izabrane vesti

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PSŽ DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 12,0.

Tuhel razmišlja da u Monpeljeu odmori Kilijana Mbapea. Mogao bi brzonogi napadač meč da počne s klupe za rezerve. Nemačkog stručnjaka ne zabrinjava podatak da Mbape nijednom nije postigao gol u Ligi šampiona u 2020. godini.

"Kilijan je veoma smiren, kao i ja. Igrao je dobro protiv Junajteda. Igrao je bolje čak i nekada kada je davao golove. Imao je puno uticaja, napravio je mnogo sprintova u napadu i odbrani. Ako tako nastavi, golovi će doći. Zadovoljan sam njegovim učinkom. Stvorićemo mu šanse. Može da bude miran. Ja jesam”, rekao je Tuhel.

Nekadašnji trener Majnca i Borusije iz Dortmunda potvrdio je da neće izvesti najjači tim večeras na stadionu Sted de la Mosonu.

"Imamo veliku utakmicu, veoma važnu, koju treba da odigramo u utorak. Da bismo to uradili, moraćemo da pronađemo rešenja, napravimo promene koje će nam omogućiti ostanemo sveži za tri dana. Imamo veoma tešku utakmicu u Monpeljeu. Tamo je uvek teško, ali moramo da prihvatimo da u utorak imamo odlučujuću utakmicu. Moraćemo da donesemo važne odluke”, istako je trener vicešampiona Evrope.

Monpelje je u sjajnoj formi, a prošle nedelje u Lorijanu čovek odluke bio je nekadašnji reprezentativac Srbije Petar Škuletić. On je u finišu postigao gol. Francuski mediji navode da postoji šansa da nekadašnji napadač Vojvodine i Partizana igra od starta utakmcie. U prvih 11 je siguran bivši fudbaler Crvene zvezde i Krasnodara Mihajlo Ristić.

Prošle sezone Sveci su bili oba puta ubedljivi. Na svom terenu su pobedili sa 5:0, a u Monpeljeu sa 3:1. Ipak, sezonu pre Pari Sen Žermen je poklekao u Monpeljeu, bilo je 3:2 za domaći tim. Kada igraju ova dva tima dolazi veliki broj golova. Na četiri vezane utakmice bilo je 4+.

Ren je prošle sezone bio prijatno iznenađenje šampionata Francuske, bio je treći, ali plaća ceh igranja na dva fronta. Posle ispadanje iz Evrope, ekipa iz Bretanje mora da se okrene Ligi 1. Ren je osvojio smao bod na šest utakmca. Protekle nedelje je poražen u Krasnodaru (0:1), pa je francuski tim ostao i bez šanse da se nađe u šesnaestini finala Lige Evrope. U Ren stiže Lans (17.00). Trijumf je imperativ za četu Žulijana Stefana. Problem za domaćina je povreda napadača Seru Žirasija, dok je Martin Terije bolestan. Ova dva tima igraju meč posle pet godina pauze, jer su gosti bli u Ligi 2. Na pet od poslednjih šest utakmcie Rena i Lansa samo je jednom došao tip 3+.

FRANCUSKA 1 – 13. KOLO

Petak

Nim - Marselj 0:2 (0:0)

/Benedeto 57, Žermen 84/

Subota

17.00: (2,20) Ren (3,30) Lans (3,40)

21.00: (5,70) Monpelje (4,00) PSŽ (1,60)

Nedelja

13.00: (2,45) Lil (3,35) Monako (2,90)

15.00: (1,98) Anže (3,40) Lorijan (3,90)

15.00: (2,25) Bordo (3,30) Brest (3,25)

15.00: (2,80) Dižon (3,20) Sent Etjen (2,60)

15.00: (2,20) Nant (3,35) Strazbur (3,35)

17.00: (2,70) Rems (3,10) Nica (2,75)

21.00: (5,50) Mec (3,80) Lion (1,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Francuska 1Pari Sen ŽermenMonpeljeLans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara