Tumbaković: Kad prođe Rusija, gađamo krivce u glavu

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.20. | 18:31

"Možda nije bilo korektno što smo očekivali da Kolarov šutira penal"...

Entuzijazam je splasnuo, motivacija je upitna, na videlo isplivavaju neki detalji koji nisu bili poznati odmah posle meča sa Škotima... Sve kad se sabere ambijnent uoči poslednje utakmice reprezentacije Srbije u 2020. godini, najblaže rečeno, nije dobar.

Jasno je to i iz izjava selektora Ljubiše Tumbakovića koji se trudio da stvori privid staloženosti i da ukaže na bitnost duela sa Rusima, bez obzira što meč ima minimalan takmičarski značaj...

Izabrane vesti

"Utakmica protiv Rusije posebno inspiriše. U pitanju je velika fudbalska nacija, u takvim mečevima motiv uvek postoji. Želimo da odigramo dobro i da napravimo dobar rezultat", počeo je Tumbaković.

U odnosu da gostovanje u Budimpešti selektor će imati još manji roster, što je i potvrdio.

"Saša Lukić ima kartone, a Tadić je povređen i neće biti u konkurenciji za meč".

Na pitanje ko je najveći krivac za to što se nacionalni tim ni posle 20 godina nije plasirao na EURO Tumbaković je kazao:

"Kada se završi utakmica sa Rusijom onda ćemo da pravimo analizu. I onda ćemo u glavu gađati krivce, ako treba. Ali mislim da je bolje izvući pouke kako bismo se što bolje spremili za ono što nas čeka u narednim kvalifikacijama".

Javnost u Srbiji prethodnih dana spekulisala je da li bi možda bilo bolje da Srbija izgubi i od Mađarske i od Rusije, kako bi ispala u Ligu C, odakle bi lakše mogla do Evropskog prvenstva 2024.

"Nikad nije dobro ispasti. Ali ako je nešto dobro, to je onda da su tamo lakši protivnici nego u B ligi".

Na red je potom došlo i najškakljivije pitanje o Aleksandru Kolarovu, odnosno da li je tačno da nije želeo da igra protiv Škotske?

"Kada je Kolarov u pitanju stvari su jasne. Smeta mi ta medijska ujdurma i plasiranje neproverenih informacija. Da je postojala najmanja šansa da igra, on bi igrao. Čovek je 15 godina reprezentativac, ima 95 utakmica za nacionalni tim. A sad ga stavljamo u poziciju da treba da se pravda jer nije mogao da igra. Lično nemam dilemu, verujem da zaista nije mogao. Što se Tadića i sutrašnjeg meča tiče, osetio je povredu, rekao sam već".

Tumbaković je prokomentarisao i "slučaj penal", te da li je tačno da je Kolarov pozvan da uđe i šutira, ali da je odbio. 

"Rekao sam kakav je Kolarov momak, kakva je ličnost... Tog momenta on nije bio u sastavu i nije bilo za očekivati da šutira penal. A to što smo mi u jednom momentu pomislili da nam fali taj njegov penal... Možda ni to nije bilo korektno".

Selektor nema dilemu oko budućnosti Aleksandra Kolarova u reprezentaciji, barem ako se on bude pitao. 

"Naravno da bih ga pozvao i za martovske akcije"...

Naposletku, ko će sutra biti kapiten? Nema ni Kolarova ni Tadića...

"Da vidimo prvo ko će da bude u sastavu, a to ćemo znati posle večerašnjeg treninga. Da vidimo ko će biti zdrav", završio je Tumbaković.



tagovi

Ljubiša TumbakovićEURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara