Mihajlo Mudrik (©Reuters)
Mihajlo Mudrik (©Reuters)

U Arsenalu potpuno izgubili razum zbog Mudrika: Šahtjoru rekordnih 90.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 09:55

Ukrajinac na pragu senzacionalnog transfera na Emirejts

Bomba je montirana, čeka se samo konačna detonacija – Mihajlo Mudrik postaće ubedljivo najskuplje plaćeni igrač ove zime pošto su u Arsenalu potpuno izgubili razum.

Šahtjor je pobedio u igri živaca, Ukrajinac nesumnjivog kvaliteta biće plaćen čak 90.000.000 evra što je nešto malo manje od sume koju je gigant iz Donjecka tražio!

Izabrane vesti

Prema saznanjima Gardijana, Arsenal i Šahtjor su u završnoj fazi pregovora oko senzacionalnog transfera i samo određeni detalji dele posao od uspešnog sklapanja.

Nedelja, 17.30: (3,35) Totenhem (3,40) Arsenal (2,30)

Mudrik je nedeljama unazad prioritet Mikela Artete, ali su razgovori sa ukrajinskim šampionom bili dugi i iscrpljujući. Šahtjor je dobio i automatski odbio dve Arsenalove ponude za Mudrika, prvo na 60.000.000, onda i na 70.000.000 evra, zbog čega je izgledalo da dve strane neće naći zajednički jezik. Na kraju su na Emirejtsu rešili da razbiju kasu i pristali da bace džakove novca pred čelnike Šahtjora posle čega je ceo proces drastično ubrzan i na pragu konačnog završetka.

Tobdžije će Šahtjoru platiti fiksni deo u iznosu od 60.000.000 evra, dok će preostalih 30.000.000 evropskih novčanica doći kroz lako dostižne bonuse. Isti su zapravo bili najveća tačka spora između klubova. On je sa Arsenalom već dogovorio lične uslove i imaće platu 5.500.000 evra neto.

Mudrikova vrednost drastično je porasla prethodnih meseci posle odličnih igara u grupnoj fazi Lige šampiona. Mladi ofanzivac postigao je tri i namestio još dva gola, dok je zajedno sa domaćim prvenstvom na učinku od deset pogodaka i osam asistencija.

Brentford je letos bio spreman da učini Mudrika najskuplje plaćenim igračem u klupskoj istoriji, ali kako nije mogao da garantuje izlazak u evropska takmičenja, najviše Ligu šampiona, transfer je bio daleko od realizacije. Čelsi je takođe pokazao interesovanje za Mudrika, ali je igrač već nekoliko puta javno stavio svima do znanja da mu je jedina želja da pređe u Arsenal, čiji je navijač. Ukrajinac je na društvenim mrežama čak okačio fotografiju kako gleda Arsenalovu utakmicu uživo, što je svima bio jasan znak da on želi samo na sever Londona.

Veliko pojačanje stiže u Arsenalm, koji ima pet bodova prednosti u odnosu na Mančester Siti na vrhu tabele Premijer lige.


tagovi

Mihajlo MudrikArsenalŠahtjor DonjeckZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara