Hasan Salihamidžić (©Rueters)
Hasan Salihamidžić (©Rueters)

U Bajernu kao u ekspres loncu... Nojer: Iščupali mi srce! Braco: Stavio si svoje interese iznad klupskih

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.02.23. | 11:55

Sportski direktor Salimahidžić zaratio sa još jednom zvezdom

Kapa dole na transferima (poslednji u liku Žoao Kansela), svaka čast i na rezultatima (otkako je u klubu pored dominacije u Nemačkoj osvojena i Liga šampiona), verovatno da Hasan Salihamidžić sa profesionalne strane ima dovoljno kvaliteta čim kruni već sedmu godinu u kancelarijama Zabener štrasea, međutim, izgleda da je baš težak za saradnju.

Čovek je uspeo da se posvađa sa Robertom Levandovskim, Davidom Alabom, a sad i – Manuelom Nojerom. Teško da može biti slučajno.

Izabrane vesti

Braco je ušao u konflikt sa reprezentativnim golmanom, zato što se iskusni čuvar mreže požalio javnosti što je klub prošlog meseca, iznenada, smenio Tonija Tapalovića sa funkciije trenera golmana. Na stranu ko je u pravu i šta se tačno krije iza otkaza čoveku koji je proveo bezmalo 12 godina na Alijanc areni, utisak je da je sve moglo da se odradi sa malo više stila. Ovako, u situaciji kad Bavarci nisu nikog pobedili od početka 2023. još jedan otvoren sukob teško da može nekom da koristi.

17.30: (5,60) Volfzburg (4,00) Bajern (1,60)

Sve je počelo Nojerovim napadom na čelnike Bajerna, koji su rešili da otpuste Tapalovića, iako je ovaj od 2011. sarađivao sa Manuelom.

Bio je to strašan darac za mene. O njegovom otkazu obavestili su me ljudi iz kluba. Stiglo je niotkuda. Za Tonija je to, takođe, bilo iznenađenje. Nisam razumeo šta se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam doživeo u karijeri. Kao da mi je neko iščupao srce“, bio je precizan Nojer.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

Salihamidžić, sada u ulozi izvršnog, a nekad sportskog direktora, rešio je da se postavi autoritativno, te je jasno stavio Nojeru da je, ipak, njegov podređeni.

Razumem da je Manuel pogođen, međutim, očekivao sam drugačije ponašanje od njega, posebno što je kapiten tima. Rastanak sa Tapalovićem i nama je teško pao, sa ljudske strane. Nikakve veze to nema sa Nojerom. Razočaran sam što je Manule svoje lične interese stavio iznad interesa kluba. Ako i bude nekih posledica, najpre ćemo razgovarati sa golmanom“, precizirao je Salihamidžić.

Da bi moglo da puca po leđima veterana može se zaključiti i na osnovu reči sadašnjeg predsednika Bajerna, Oliver Kana.

Delovi intervjua koji se tiču Bajerna su korektni, ali oni kad se Nojer dotiče Tapalovića ne priliče njemu kao kapitenu, niti podržavaju vrednosti Bajerna. Štaviše, ovakve reči su neprikladne, jer nas čeka serija veoma važnih utakmica“, dodao je Kan.

Bajern tek treba da osvoji tri boda u 2023. Ima tri remija Bundesligi u novoj godini - uz slavlje u osmini finala Kupa protiv Majnca - i u subotu je izgubio vođstvo na tabeli usled trijumfa Union Berlina. Za povratak na vrh treba da trijumfuje u Volfzburgu u poslednjem okršaju 19. kola.

Nisu navikli u najtrofejnijem nemačkom klubu da iz kola u kolo kiksiraju, pa iako bavarski gigant nije poznat po panici, atmosfera na Alijanc Areni je očigledno daleko od idilične.

BUNDESLIGA - 19. KOLO

Petak

Augzburg - Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Beriša 55/

Subota

Dortmund - Frajburg 5:1 (1:1)

/Šloterbek 26, Adejemi 48, Ale 51, Brandt 69, Rejna 82 - Holer 45/

Bohum - Hofenhajm 5:2 (3:0)

/Hofman 22, Forster 30, Asano 40, Mašović 69, Brošinski 83 - Baumgartner 49, Dabur 77/

Ajntraht - Herta 3:0 (2:0)

/Kolo Muani 21, 28, Buta 90+4/

Keln - RB Lajpcig 0:0

Union Berlin - Majnc 2:1 (1:0)

/Berens 32, Sijebaču 84 - Ingvartsen 78pen/

Menhengladbah - Šalke 0:0

Nedelja

15.30: (1,95) Štutgart (3,60) Verder (4,20)

17.30: (5,60) Volfzburg (4,00) Bajern (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Oliver KanToni TapalovićManuel NojerHasan SalihamidžićBundesligaBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara