Serdar Azmun (©Reuters)
Serdar Azmun (©Reuters)

U Evropi krah, ali u Rusiji se zna ko je gazda

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 12:11

Zenit u naredna dva kola protiv klubova iz Moskve rešava pitanje jesenje titule. Na Gazprom arenu stiže Dinamo koji je preporodio nemački stručnjak Sandro Švarc. I danas promo kvote u Mozzartu. Probajte da nađete negde veće

Zenit na putu do jesenje titule ima dve prepreke iz Moskve. A, zna se da su klubu iz Sankt Peterburgu svi klubovi iz prestonice veliki rivali za titulu. Zenit će oba poslednja kola igrati na svom terenu. Najpre mu ovog vikenda u goste dolazi Dinamo danas (17.00), a onda i Spartak iz Moskve u, verovatno, direktnom okršaju za jesenju krunu.

Plavo-beli tim iz Moskve je svake sezone sve bolji, napreduje korak po korak od godine kada se vratio u prvu ligu. Sada je u igri za mesto u Ligi šampiona, samo pet bodova ga deli od lidera Zenita i u klubu se nadaju da bi makar mogli tu i da ostanu do zimske pauze. Pa, uz još neko pojačanje, ko zna, na proleće se možda i zgrabi mesto koje vodi u elitni evro kup.

Izabrane vesti

Posle lošeg starta sezone dolaskom mladog nemačkog stručnjaka Sandra Švarca ekipa je zaigrala mnogo bolje i uključila se u borbu za vrh u nikad izjednačenijem šampionatu Rusije. Šest najboljih ekipa deli samo sedam bodova. Ekipa iz Sankt Peterburga se prošle sezone prošetala šampionatom, osvojila je sve što je moglo da se osvoji u Rusiji, ali u ove sezone kašljuca čete Sergeja Semaka. I mladi stručnjak je bio na meti kritika posle ispadanje iz Evrope. U konkurenciji Dortmunda, Lacija i Briža u Ligi šampiona, Gazpromove čedo je bilo ubedjivo poslednje i nije izborilo ni utešnu Ligu Evrope.

Promo kvote danas u Mozzartu. Dvojka na Bajern protiv Uniona je čak 1,43. Probajte da nađete negde veću.

Problem za Dinamo je što slabije igra na strani nego kod kuće. Dok na svom terenu ove sezone samo dve utakmice nije pobedio, u gostima je samo dve pobedio. Zenit je posle dva vezana remija uspeo da prošle nedelje savlada Ural sa 5:1 i to mu je jedina pobeda u pet poslednjih mečeva na svim frontovima. I opet je lider. Dosta to govori o izjednačenosti ruskog šampionata. Nebeskoplavi igraju odlično kod kuće, od osam utakmica dobili su sedam, jednu su izgubili.

Semaka može da raduje na konačno ima sve igrače na raspolaganju. Udarni tandem napadača, Serdar Azmun i Artjom Dzjuba imali su probleme sa povredama, propustili nekoliko utakmice u ovom šampionatu ruske elite. Gorostasni Rus imao je i incidente van terena. Njih dvojica su zajedno postigli 34 gola u prošlom šampionatu. Sada su blizu tog proseka za nešto više od polovine sezone. Iranac je sa devet golova prvi strelac šampionata, Dzjuba ima osam na kontu. Prošle nedelje Azmun postigao tri gola protiv Urala u ubedljivoj pobedi od 5:1.

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Čelsija u Liverpulu protiv Evertona, čak 2,00. Probajte da nađete negde veću.

Tradicija međusobnih susreta je debelo na strani Zenita, koji kod kuće nije izgubio od Dinama još od 2014. godine. Ipak, na startu ovog šampiona, ruski šampiona je pao u Moskvi. Policajci su salvili sa 1:0 golom internacionalca iz Bosne i Hercegovine Tonija Sunjića. Bio je to prvi poraz Zenita u šampionatu i nagoveštaj slabije forme giganta iz Sankt Peterburga.

Spartak diše za vratom Zenitu. Oba tima imaju po 35 bodova. Najpopularniji klub u Rusiji danas (14.30) ima neugodno gostovanje u Sočiju. Na startu šampionata na Otkritije areni meč ova dva kluba je izazvao veliku buru. Iz Spartaka su bljuvali vatru na sudije posle remija (2:2). Čak je prećeno i napuštanjem lige, ali strasti su se brzo smirile. Ove sezone trener Domeniko Tedesko odlično vodi Moskovljane. U Sočiju neče biti povređenih napadača Aleksandra Kokorina i Aleksandra Soboljeva, ali zato blistaju švedsko-argentinski tandem, Džordan Larson i Ezekijel Ponse. Njih dvojica su prošle nedelje protiv Tambova postigli četiri gola (obojica po dva) u ubedljivoj pobedi od 5:1.


tagovi

SočiRusijaRusija 1Premijer liga RusijaSpartak MoskvaZenitZenit Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara