Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Uankajo brani gol prednosti u Asunsionu, Nasional mora u juriš

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 23:07

Revanš susret prvog kola kvalifikacija za Kopa Libertadores, Peruanci imaju suficit 2:1

Nasional Asunsion će u sredu da bude domaćin revanš meča prvog kola kvalifikacija za Kopa Libertadores protiv Sport Uankaja na stadionu Defensores del Čako. Paragvajski sastav u podređenom je položaju posle sukoba u Peruu protekle sedmice, pa će nastojati da preokrene poraz od 2:1 u Uankaju.

Peruanci su do trijumfa stigli duboko u nadoknadi vremena preko rezerviste

Izabrane vesti

Ronala Uače

. Felisijano Brizuela je omogućio izjednačenje za Nasional pošto je Karlos Eskobar doveo Uankajo u vođstvo početkom drugog poluvremena.

Nasional je odigrao tri meča na početku sezone i dva puta je pobedio protiv Uankaja se desio njegov jedini poraz. Trećeplasiran je u paragvajskom šampionatu sa šest bodova. Tim iz Asunsiona je postigao gol u sva tri svoja susreta - ukupno šest pogodaka - u svim takmičenjima, ali na samo jednom je sačuvao mrežu. Nasional ulazi u meč posle pobede od 1:0 u gostima nad General Kabaljerom.

01.00: (1,45) Nasional Asunsion (4,00) Sport Uankajo (6,75)

Novi igrač Vilijam Kandija koji je stigao iz Olimpije, postigao je pobednički gol u proteklom meču i postao četvrti različiti strelac za ekipu u kampanji, a napadač Kristijan Okampos je najefikasniji sa dva gola.

Sport Uankajo do sada nije igrao na domaćem terenu u sezoni, a utakmica protiv Nasionala je njegova prva u kampanji. Uankajo je slavio službenim rezultatom 3:0 u prvom kolu peruanske Lige 1 pošto se njegov protivnik Kusko nije pojavio na meču. To mu je dalo više vremena da se pripremi za gostovanje Nasionala i nije razočarao jer je pobedio u prvom duelu elitnog takmičenja Južne Amerike u svojoj istoriji. Istina, bio je to tek treći meč za Uankajo u Libertadores.

Sport bi mogao da ostane bez Karlosa Eskobara za revanš pošto je iskusni napadač napustio meč u 70. minutu zbog povrede. Gostima odgovara i remi, a bolji iz ove utakmice ide u drugo kolo gde ga čeka peruanski Sporting Kristal.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 1. KOLO, REVANŠI

Sreda

01.00: (1,45) Nasional Asunsion (4,00) Sport Uankajo (6,75), prvi meč 1:2

Četvrtak

01.00: (1,27) El Nasional (5,30) Nasional Potosi (9,00), prvi meč 6:1

Petak

01.00: (2,20) Zamora (3,15) Boston River (3,20), prvi meč 1:3

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresNasional AsunsionJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara