Pol Onuaču (©AFP)
Pol Onuaču (©AFP)

Ubitačni dvometraš "rastura" Standardovu svlačionicu

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 11:03

Napadač Genka Pol Onuaču prvi je strelac lige, a večeras ima priliku da nastavi sa "rešetanjem" protiv ekipe iz Liježa koja nije u najsjajnijem stanju

Krajem aprila Genk i Standard boriće se za trofej Kupa Belgije, ali će večeras imati priliku da opipaju puls jedan drugom u okviru šampionata. Na premijeri 31. kola Župiler Pro lige Štrumpfovi će na Luminus Areni dočekati Crvene, u duelu koji je veoma značajan za oba rivala, koji ciljaju plasman u plej-of (20.45).

Jon van den Brom je doveo Genk do finala kupa, dok je plej-of za titulu na četiri runde pre kraja ligaškog dela sezone, takođe, skoro izvestan. Holanđanin je na svom putu naišao na neke velike prepreke, ali je na kraju cilj postignut. Drhtao je sa deset igrača u finišu polufinala protiv Anderlehta u Briselu, ali je na kraju ipak uspeo da se plasira u finale. Biće to repriza bitke za drugi najvažniji belgijski pehar iz 2018. godine, kada je uzbudljivo finale odlučeno u produžecima i pripalo je timu iz Liježa.

Izabrane vesti



20.45: (2,15) Genk (3,40) Standard (3,40)

Uglavnom je Pol Onuaču taj koji vuče ekipu napred. Golgeter je već pogodio 25 puta u šampionatu i vodeći je strelac takmičenja, zbog čega će Štrumpfovima biti veoma teško da ga zadrže u svojim redovima na kraju sezone. Škotski Seltik je već pokazao interesovanje, ali i Lion i neki klubovi iz Engleske takođe bi voleli da angažuju ubitačnog dvometraša, koji će izvesno da bude sledeća velika Genkova prodaja.

Poslednjih nedelja nije bilo lako biti Mbaje Leje. Trener Standarda bio je žestoko kritikovan zbog svog načina rada, jer Crveni nisu uspeli da pobede nijednom na poslednjih sedam ligaških utakmica. U međuvremenu, sastav iz Liježa je ostvario dva trijumfa u kupu, gde je iznenađujuće eliminisao Klub Briž, a potom i Eupen. Ali da nešto ne štima unutar svlačionice postalo je jasno uprkos činjenici da je Standard izbacio trenutno ubedljivo najbolji belgijski tim Klub Briž. Umesto da ohrabri svoje igrače posle toga, Leje je ostao oštar i čak je odbio da čestita svojim igračima.

--------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

--------------------

Selim Amala je jedan od najboljih aduta Crvenih ove sezone. Tokom proteklog prelaznog roka marokanski ofanzivac bio je pred odlaskom, a posle niza golova jasno je da igra verovatno poslednje utakmice za Standard. S obzirom na finansijsku situaciju u klubu, njegov odlazak bi trebalo da bude unapred realan zaključak. Čak i bez osvajanja kupa.

Genk je trećeplasiran sa 49 bodova, dok Standard sedi na 12. mestu sa 40. Prvi ovosezonski duel završen je remijem bez golova, a tim iz Liježa neporažen je na četiri protekla međusobna dvoboja.


tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaGenkStandard LiježPol Onuaču

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara