UEFA pisala Mađarima, u Nionu tvrde da su iznenađeni, prete kaznama

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.03.23. | 13:01

Očito da su se komšije malo zaletele...

Velika se bura podigla nakon objave u mađarskim medijima da je UEFA dozvolila navijačima tog državnog tima da na međunarodnim utakmicama koriste simbole Velike Ugarske.

Reagovali su prvo Rumuni, zatraživši zvanično izjašnjenje od evropske kuće fudbala, a u međuvremenu i Mađari su dobili mejl iz Niona u kom se navodi sledeće:

Izabrane vesti

"Pozivamo se na našu prethodnu prepisku od 20. marta 2023. godine, a u vezi sa korišćenjem zastava / banera koji sadrže mapu Velike Mađarske na utakmicama koje organizuje UEFA. Na naše potpuno iznenađenje, obavešteni smo o medijskim izveštajima u kojima se navodi da je naša organizacija odoborila upotrebu takvih simbola i transparenata. S tim u vezi, da ne bi bilo sumnje, želimo da pojasnimo da UEFA ni u jednoj fazi nije odobrila korišćenje tako nečega. Štaviše, prisustvo takvih rekvizita može dovesti do ozbiljnih disciplinskih posledica. Zato vam toplo preporučujemo da preduzmete neophodne korake kako bi se izbeglo isticanje ovih zastava / transparenata na bilo kojoj utakmici u organizaciji Uefe".

U potpisu, Teodor Teodoridis, generalni selekreta UEFA.

Očito da su se Mađari malo zaleteli...


tagovi

UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara