Matijas Kokaro, napadač Urakana (©AFP)
Matijas Kokaro, napadač Urakana (©AFP)

Urakan ruši Peruance uz huk navijača na El Palasiju

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.03.23. | 23:10

Kvalifikacije za Kopa Libertadores: Tim iz Buenos Ajresa favorit na svom terenu noćas (01.30) protiv Sporting Kristala

Stadion Tomas Adolfo Duko u Buenos Ajresu, poznatiji kao El Palasio, noćas (01.30) će biti mesto prvog susreta između Urakana i Sporting Kristala u meču kojim se završavaju prvi mečevi poslednje faze kvalifikacija koje imaju za cilj da definišu četiri preostala učesnika grupne faza Kopa Libertadores. Uzvratni duel u Limi narednog četvrtka.

Urakan je ušao u borbu za plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores u drugoj rundi kvalifikacija. Redosled sukoba ovoga puta je obrnut za razliku od predhodne runde kada je borba za plasman počela na gostujućem terenu iz Urugvaja, protiv ekipe Boston Rivera. Utakmica nije bila laka i posle remija bez golova, argentinski tim je pobedio minimalnim rezultatom, igrajući na svom terenu u Buenos Ajresu.

Izabrane vesti

I ako je Urakan bio izraziti favorit, ispostavio se da je dvomeč protiv urugvajskog predstavnika bio teži nego što se očekivalo, veoma intenzivan u defanzivi, čak i pored velikog ofanzivnog potencijala ekipe Dijega Dabovea. U drugom meču na Tomas Adolfo Duko stadionu u Parke Patrisiosu, Kemerosi su prikazali veoma agresivanu igru. U nastavku ekipa iz Urugvaja morala je da se otvori dajući više prostora domaćim igračima, koji i pored brojnih šansi, do kraja meča nisu uspeli da povećaju prednost.

01.00: (1,50) Urakan (3,80) Sporting Kristal (6,25)

Proteklog vikenda je Urakan u jednom od najpoznatijih gradskih klasika u Buenos Ajresu protiv komšijskog San Lorenca je odigao 1:1 u šampionatu Argentine. Sa 12 bodova iz tri pobede i tri remija, Urakan se trenutno nalazi na trećoj poziciji u nacionalnom šampionatu, bod ispod San Lorenca, koji se posle šest odigranih kola ističe kao lider prvenstva.

U slučaju Sporting Kristala, koji je takođe debitovao u drugoj fazi kvalifikacija za najjače takmičenje u Južnij Americi, redosled utakmica se ponavlja. Borbu protiv Nasionala iz Paragvaja započeo je u Asunsionu. Doživeo je poraz od 2:0, što je dalo utisak da se neće imati dugo zadržati u priči za Kopa Libertadores 2023. U revanšu je bilo čak 5:1 za paragvajski tim. Zanimljivo, prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom. U drugoj fazi igre Sporting je poveo u 46. minutu, ali je Nasional izjednačio već u sledećem minutu. Ipak, furioznim napadima ekipa brazilskog stratega Tijaga Nunesa uspela je da do kraja meča postigne još četiri gola, uz kontrolu igre više 75 odsto vremena, i sa čak 11 udaraca direktno upućenih u gol paragvajskog tima.

Argentinska ekipa zakoračila je u niz teških utakmica. Pored obaveza u kvalifikacijama za Kopa Libertadores, Kemerosi će pokušati da se održe u vrhu domaćeg prvenstva, gde ih posle Klasika sa San Lorencom, narednog vikenda očekuje okršaj sa Estudijantesom u La Plati. Naravno, i pored svega toga Urakan ima imperativ pobede podstaknut igranjem na domaćem terenu pred svojim navijačima.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 3. (POSLEDNJE) KOLO, PRVI MEČEVI

Sreda

Magaljanes - Independijente Medeljin 1:1 (0:0)

/Zapata 90+5 - Batalja 70/

Četvrtak

Miljonarios - Atletiko Mineiro 1:1 (1:0)

/D. Silva 42 - Paulinjo 66/

Fortaleza - Sero Portenjo u toku

Petak

01.00: (1,50) Urakan (3,80) Sporting Kristal (6,25)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresUrakanSporting Kristal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara