Uroš Đurđević (©Reuters)
Uroš Đurđević (©Reuters)

Đurđevićev ostanak obradovao trenera Hihona: Nije lako zameniti takvog igrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 13:59

Crnogorski reprezentativac je ove sezone do sada postigao jedan pogodak. Priliku da popravi svoju statistiku imaće u petak od 21.00 časova, na otvaranju 4. kola Segunde, kada će igrati protiv Đirone

Sporting Hihon je 2018. godine angažovao bivšeg napadača Partizana, Uroša Đurđevića, kao kapitalno pojačanje za plasman u Primeru. Tri sezone kasnije, Asturijci su i dalje u Segundi, zato je delovalo da će 27-godišnji centarfor ovog leta da digne sidro i promeni sredinu. To se na kraju ipak nije dogodilo, Đurđević će još jednom, gotovo izvesno poslednji put, sa Sportingom da napadne plasman u elitu.

Za sada crveno-belima ide dobro, posle tri kola su na deobi druge pozicije sa sedam osvojenih poena. Priliku da dodatno poprave položaj imaće u petak, na otvaranju 4. kola Segunde, kada će gostovati 11-plasiranoj Đironi.

Izabrane vesti

21.00: (2,35) Đirona (2,90) Sporting Hihon (3,50)

Od dolaska Đurđevića Sporting je redom završavao sezonu kao deveti, 13, pa sedmi. Prošlog proleća je bio kratak za dva poena da bi se domogao plej-ofa. Ispred njega je završio Rajo Valjekano, koji je na kraju i stigao do Primere.

U finalu plej-ofa je pobedio upravo Đironu. Nije lako oporaviti se posle jednog takvog neuspeha, zato nešto slabiji njeni rezultati donekle ni nisu iznenađujući. Na premijeri nove sezone je Đirona savladala slabašnu Amorebijetu sa 2:0, ali je potom remizirala sa Las Palmasom (0:0) i izgubila od najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg toka prvenstva, Ponferadine (2:1).

Sada će pokušati da poprave utisak protiv tima koji su pobedili samo jednom na poslednjih sedam mečeva. Relativno skoro, u maju ove godine sa 1:0.

Đirona se tada osvetila Sportingu za poraz u 3. kolu, u Hihonu sa 2:0. Oba pogotka na tom meču postigao je Đurđević, koji će i večeras neće predvoditi napad crveno-belih jer je sa selekcijom Crne Gore. O značaju napadača pričao je i njegov trener, David Galjego.

Đukini brojevi su od mog dolaska spektakularni. On utiče na našu igru na brutalan način, igrač je odluke. Nije lako zameniti takvog igrača. Znamo šta nam daje, čime doprinosi i koliko se prilagodio gradu i našoj igri. Sjajna je vest što on ipak ostaje“, kazao je Galjego.

Do sada je Đurđević odigrao 121 utakmicu za Sporting i postigao je 41 pogodak.

-----------------------------------------------------

Utakmicu Đirona - Sporting Hihon možete da pratite u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.


tagovi

Uroš ĐurđevićSporting HihonSegundaĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara