Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Urugvajci ispucali sve kredite, moraju da se vade u La Pazu: U odsustvu Kavanija sve oči uprte u Suareza

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 19:30

Južnoameričke kvalifikacije za Mundijal: Peruanci imaju zicer

U Evropi je dobar deo ulaznica za Mundijal podeljen, u Južnoj Americi – samo jedna. Brazilci su se prvi kvalifikovali za Svetsko prvensvo koje će se igrati iduće godine u Kataru, a ubrzo bi i Argentinci mogli da osiguraju svoje mesto u avionu. Dok će se za preostala dva direktna mesta, kao i jedno u baražu, voditi velika borba.

Gotovo sve selekcije sa Zelenog kontinenta – izuzetak je Venecuela – mogu da otputuju na Mundijal u Katar. Niko ne odskače, svi poprilično osciliraju i šest reprezentacija je „u razmaku“ od četiri boda. Lako nadoknadivo. Samo je Ekvador koliko-toliko odskočio i učvrstio se na trećoj poziciji. A, od svih koji se nadaju putu u Katar u najslabijoj formi je Urugvaj, koji večeras gostuje Boliviji (21.00).

Izabrane vesti

Suočiće se Urusi sa razređenim vazduhom u visinama Anda. Za mnoge je to gostovanje nepremostiva prepreka, velikani su umeli da se opeku – sećamo se debakla Argentine pre nekoliko godina – i često ostanu bez ijednog boda. Selekciji Oskara Tabareza pobeda je preko potrebna, postala je imperativ posle četiri meča u nizu na kojima Urugvaj nije trijumfovao. Na poslednja tri nije uzeo ni bod... Ali, sva tri je doživeo od najkvalitetnijih reprezentacija na južnoameričkom tlu – dva od Argentine i jedan od Brazila.

Ostao je Oskar Tabarez bez Edinsona Kavanija, ne može da računa ni na Darvina Nunjeza i De Arasketu. Poprilično je otupela napadačka oštrica Urusa. Sav teret pao je na pleća Luisa Suareza, najboljeg strelca Urugvaja. Biće to rat dva najbolja strelca svojih selekcija. Sa jedne strane Luis Suarez, a sa druge Marsela Morena, koji je u 27 navrata tresao mreže u nacionalnom timu.

Poslednji put kada je Urugvaj gostovao u La Pazu, trijumfovao je sa 2:0, a Bolivijce su „pokopali“ defanzivci – Martin Kaseres i Dijego Godin. Kapiten Urugvaja će i večeras zauzeti svoje mesto u zadnjoj liniji, a odbrambeni bedem sa štoperom Kaljarija činiće Himenez i Nandez.

I Bolivija i Urugvaj gaje nadu da mogu do Katara, biće to duel direktnih konkurenata, dok će Peru, koji kaska dva boda za Urusima i četvrtim mestom, igrati utakmicu na kojoj ne sme da uprska. Trijumf protiv Venecuele spada u kategoriju pod moranje. Svako ko ispusti bodove u sudaru sa Venecuelom, miljama se odaljava od Mundijala. Takav luksuz će u nastavku kvalifikacija sebi moći da dopuste samo Brazil i Argentina. Peru je u prvom krugu golom Kristijana Kueve, nesuđenog Zvezdinog pojačanja, pokosio Venecuelu. Večeras će Kueva zajedno sa Lupadulom i Kariljom predvoditi napad Perua.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU - 14. KOLO

Utorak

21.00: (3.00) Bolivija (3.20) Urugvaj (2.60)

22.00: (3.50) Venecuela (3.15) Peru (2.35)

Sreda

00.00: (1.65) Kolumbija (3.60) Paragvaj (6.75)

00.30: (2.35) Argentina (3.10) Brazil (3.60)

01.15: (1.88) Čile (3.50) Ekvador (4.80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Urugvajareprezentacija Venecuelereprezentacija Peruareprezentacija BolivijeKvalifikacije za Mundijal 2022MundijalKatar2022Južna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara