Dijego Godin (Foto: Reuters)
Dijego Godin (Foto: Reuters)

Urusi se ugušili u La Pazu - ne pomažu ni Suarez, ni igrač više (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 23:01

Četa Oskara Tabareza u katastrofalnoj seriji posle teškog neuspeha, Bolivijci im naneli četvrti vezani - 0:3

Dokazala je Bolivija da u La Pazu, na 3.640 metara nadmorske visine može da sruši i neke od najkvalitetnijih selekcija na svetu. Niko osim domaćin igrača nije navikao na nazređeni vazduh u visinama Anda i to je glavna prednost Bolivijaca. Večeras su se na Ernando Siles stadionu ugušili Urugvajci - 3:0.

Pored navedenih problema, Oskar Tabarez nije mogao ni da računa na nekoliko ključnih igrača. U timu nije bilo Edinsona Kavanija, Darvina Nunjeza i Jorjana De Araskaete... Luis Suarez je meč počeo sa klupe. Ušao je napadač madridskog Atletika u drugom poluvremenu u igru - i ništa se nije promenilo. Podlegli su gosti pritisku, teško stvarili šanse, na kraju mogu da budu srećni što su izbegli katastrofu.

Izabrane vesti

Jer domaćin je pored tri postignuta pogotka imao i penal. Pa čak i kada je u 74. minutu ostao sa igračem manje bio je opasniji. Čak je brojčano nadjačan i postigao treći gol...

Posle trijumfa, trećeg u poslednje četiri runde, Bolivijci su osmi, sa bodom manje od Urugvajaca. Peti je Čile sa istim bodovnim saldom kao Urusi, ali i sa utakmicom manje. La Roha je trenutno na mestu koje vodi u baraž za plasman na mundijal. Četvrto mesto i direktan plasman su bod udaljeni Tabarezovim puleni, tako da i pored četiri vezana poraza (pet mečeva bez trijumfa) ništa nije izgubljeno.

Obe selekcije dakle imaju šanse da se domognu Svetskog prvenstva u Kataru. Bolivija do kraja kvalifikacija gostuje u Venecueli i Kolumbiji, dočekuje Čile i Brazil. Urugvaj u sledećem kolu gostuje Paragvaju i Čileu, a dočekuje Venecuelu i Peru.

Poveli su Bolivijci i 30. minutu i to na pomalo bizaran način. Huan Arse je uputio centaršut sa leve strane, Marselo Moreno je pokušao da zakači loptu na ivici peterca, ali nije uspeo. To kao da je prevarilo iskusnog Musleru, zakačio je lopti, odbio je u stativu, od koje se otkotrljala u mrežu iza njegovh leđa.

Igrao se 45. minut kada je kapiten Moreno ipak uspeo da zakači loptu i to ne smao da je zakači. Odlično je skočio posle kornera sa leve strane i glavom zakucao loptu u mrežu rivala.

Igrao se 74. minut kada je Algaranaz zaradio direktan crveni karton, ali samo pet minuta kasnije Bolivija uvećala prednost. U 79. minutu je pukla kontra. Uspeli su Urugvajci da se vrate, ali ne i da sačuvaju gol. Arse je nadskočio odbranu gostiju posle centaršuta sa desne strane i glavom postavio konačan rezultat.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU - 14. KOLO

Utorak

Bolivija - Urugvaj 3:0 (2:0)

/Arse 29, Moreno 45, Arse 79/

Venecuela - Peru U TOKU

Sreda

00.00: (1.65) Kolumbija (3.60) Paragvaj (6.75)

00.30: (2.35) Argentina (3.10) Brazil (3.60)

01.15: (1.88) Čile (3.50) Ekvador (4.80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoJužna AmerikaBolivijareprezentacija UrugvajaNacional Urugvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara