Karim Benzema (©Shutterstock)
Karim Benzema (©Shutterstock)

Ustoličenje Kraljevića ili upad u zamku najvećeg mrzitelja

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.12.21. | 15:18

Primera: Nova epizoda političkog dvoboja Real Madrida i Atletik Bilbaa

Real Madrid ima veliku šansu da se ustoliči na prvom mestu Primere. Za taj podvig pulenima Karla Ančelotija neophodan je skalp Bilbaa u zaostalom duelu 9. kola prvenstva Španije. Uz to, tim iz Baskije je izgubio dah i njegova forma nimalo ne mora da plaši Blankose na Bernabeu (21.00). Mada...

Atletik je, bez dileme, jedna od najneobičnijih pojava u evropskom fudbalu. Simbol Baskije i njene težnje za samostalnošću koja nije izgubila na intenzitetu ni gotovo pola veka od ukidanja represivnog režima generala Fransiska Franka i dan-danas ima pravilo da za njega mogu da igraju jedino Baski i mnogo bolje partije pruža protiv zvučnijih imena.

Izabrane vesti

21.00: (1,58) Real Madrid (4,30) Bilbao (6,25)

Razlozi za to su različiti. Ponekad je reč o zdravom takmičarskom rivalitetu zbog broja osvojenih trofeja, kao što je slučaj sa Barselonom i Valensijom, dok imenjaka iz Madrida Atletik doživljava kao "mlađeg brata" - Jorgandžije su osnovala trojica baskijskih studenata, vatrenih navijača Lavova sa San Mamesa. Ali, u dva slučaja okolnosti duboko zaziru u politiku, i to zbog reči Real – prvi je sa Sosijedadom iz komšijskog San Sebastijana, a drugi sa Kraljevskim klubom iz Madrida, koji je najveće oličenje svega suprotnog od Atletikovih ideala.

Izabranici Marselina Garsije Torala sastali su se sa četiri od pet pomenutih protivnika i sa svakim su odigrali nerešeno – sa Barsom, Valensijom i Sosijedadom 1:1, a aktuelnim prvakom Atletikom bez golova, a pritom su samo sa Kataloncima igrali kod kuće. Dakle, preostao im je još odloženi obračun sa najvećim neprijateljem koji je značajno kvalitetniji i nalazi se u mnogo boljoj formi, ali daleko od toga da Benzemi i saigračima predstoji šetnja kroz park.

-------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------

Blankosi su nanizali četiri ligaške pobede, a pored toga Real je uspeo da trijumfuje u poslednja dva duela Lige šampiona i upiše tri boda u šest uzastopnih mečeva. Poslednja je moć madridskog sastava osetila Sevilja, koja je poklekla pre tri dana iako je povela u glavnom gradu (1:2).

Trener Karlo Ančeloti može sa zadovoljstvom da gleda kako njegovi momci dominiraju na tabeli sa komfornim vođstvom od četiri boda. Real vraća reputaciju ofanzivnog tima, što potkrepljuju brojke. Kraljevski klub je već postigao 34 gola samo u prvenstvu, što mu ponovo daje vođstvo na ovoj posebnoj tabeli. Samo je odbrana mogla da bude malo bolja, jer je pet timova u ligi uspelo da sakupi manje pogodaka od Reala.

Anćeloti shvata da je pred njegovim igračima još dug put.

"Veoma sam srećan što su igrači prošli put pokazali veliku volju i trud, i da se nisu predavali, da su se borili do poslednjih minuta. Međutim, mi imamo samo tri meča bez primljenog gola iz poslednjih deset takmičarskih utakmica i to je nešto što svakako treba da poboljšamo", rekao je Ančeloti.

------------

Sve mečeve španske Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------

Ni ovog puta, Italijan ne može da se osloni na punu širinu svog kadra. Nedostajaće mu krilni igrači Bejl i Azar, kao i vezista Sebaljos. Znak pitanja lebdi iznad Rodrigovog početka. Atletik mora bez ključnog defanzivca Injiga Martineza, kao i bez ranjenih Nolaskoaina, Berčičea, Vivijana i Viljalibrea.

Ekipa iz Bilbaa je poslednji put savladala Real kao gostujući tim i plasirao se u narednu fazu Kupa kralja u Malagi, ali mu u Madridu nije uspelo. Poslednji put je tamo odneo bodove 2005. godine! S druge strane, Real ima "pik" na Bilbao. Pobedio ga je 93 puta u prvenstvu i jedino je Espanjol u više navrata stradao protiv giganta iz prestonice.

PRIMERA - ZAOSTALI MEČ 9. KOLA

Sreda

21.00: (1,58) Real Madrid (4,30) Bilbao (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal MadridAtletik BilbaoBilbao

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara