Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Utešna nagrada čeka Celje ili Olimpiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 13:11

Večeras finale Kupa Slovenije

Utešni pehar Slovenije popraviće raspoloženje u taboru jednog od dva razočarana tima. Prošlogodišnji prvak zemlje Celje i ovogodišnji pretendent na krunu Olimpija sastaju se večeras u Kopru u finalu najmasovnijeg takmičenja u Deželi, sa ciljem da ove sezone ne ostanu kratkih rukava (20.45).

Zeleno-beli imaju raznoliku stazu iza sebe. Počeli su u drugom kolu Kupa u Brežicama, gde su napredovali posle izvođenja penala. Usledilo je četvrtfinale u Lendavi. U okršaju sa Naftom posle 90 minuta nije bilo golova, pa su usledili produžeci. Junak utakmice bio je Andres Vombergar, koji je u drugom produžetku izuzetnim udarcem glavom savladao domaćeg golmana i poslao Olimpiju u polufinale. Fudbaleri Domžala stali su na poslednjoj stepenici pred finale za Zmajeve. Puleni Gorana Stankovića pokazali su odličnu igru i zasluženo se plasirali u finale takmičenja golom Timi Maksa Elšnika.

Izabrane vesti

20.45: (2,80) Celje (3,00) Olimpija (2,55)

Celje je takođe odigralo svoj prvi meč u Kupu u drugom kolu takmičenja. U Kranju se suočio sa Triglavom i pobedio 2:1. U četvrtfinalu Celje se sastalo sa drugoligašem iz Radomlja. Za prolazak dalje su se pobrinuli Brecl i Kerin golovima na kraju meča. U polufinalu Koper je putovao u Celje. Celje je savladalo Primorac rezultatom 1:0 i plasiralo se u finale.

Rivali su se u ovogodišnjem šampionatu takmičili četiri puta jedni protiv drugih. Zmajevi su se dva puta radovali pobedi, jednom su se timovi razišli nerešenim rezultatom, i na kraju su Celjani ubedljivo pobedili. U poslednjem kolu Celje je obezbedilo opstanak među slovenačkom elitom i završilo na osmom mestu, dok je Olimpija sezonu završila na trećem mestu.

SLOVENIJA, KUP - FINALE (KOPER)

Utorak

20.45: (2,80) Celje (3,00) Olimpija (2,55)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

SlovenijaCeljeFK Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara