Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Utisci Partizanovih priprema: Nathov preporod, Stanojević sa dva tima dočekuje proleće

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.02.22. | 09:01

Crno-beli spremni za zvanične izazove

Dvonedeljni naporni rad u Turskoj Partizan je okončao utakmicom sa Dinamom iz Batumija, a duel sa šampionom Gruzije i pobeda (3:1) potvrdili su da crno-beli spremni dočekuju nastavak borbi na tri fronta.

Poslednja provera pred povratak u Beograd pružila je obrise tima i ideje Aleksandra Stanojevića za početak prolećnog dela sezone, a kako je utisak da su igrači preneli sve zamisli na teren, strateg lidera Superlige spokojno može da dočeka zvaničnu premijeru, gostovanje Radničkom u Nišu narednog vikenda.

Izabrane vesti

Subotnji trijumf zaokružio je uspon forme tima iz Humske koji se posle pobede nad Tikvešom (2:1) u susretima sa Bašakšehirom i Dinamom iz Moskve našao na znatno ozbiljnijim testovima. Utakmica protiv turskog tima, koji je iz takmičarskih obaveza izašao na megdan crno-belima, posebno u prvom poluvremenu, nagovestila je određene segmente na kojima su Beograđani morali da rade, ali je već znatno bolju sliku doneo susret sa Moskovljanima.

Uprkos porazu u susretu sa članom Premijer lige Rusije, Partizan je u najmanju ruku bio ravnopravan rival. Dva jeftina gola pokvarila su u5tisak, a crno-belima ostala je žal za mnogobrojnim prilikama i inicijativom koja nije naplaćena. Dva puta je Igor Vujačić mogao posle kornera da donese izjednačene, pretio je i Nikola Terzić, ali je na kraju jedini pogodak za superligaša postigao Bibars Natho.

Izraelac je spretnom reakcijom potvrdio da se vraća na željeni kolosek posle problema sa anemijom, a da će ga partizanovci ovog proleća gledati u punom sjaju potvrdio je izvanrednom partijom u poslednjoj proveri.

Susret sa šampionom Gruzije doneo je praktično očekivanu formaciju i sastav: ispred Stevanovića se našao defanzivni kvartet Živković, Miletić, Saničanin, Urošević, sredinu terena držali su Jojić i Zdjelar, dok su ofanzivu uz najisturenijeg Rikarda činili Terzić, Natho i Jović. Navedeni sastav, uz jednu ili dve promene (očekuje se da brani Popović, a Vujačić bude jedan od štopera) trebalo bi da izađe na teren stadiona Čair u subotu, a najbliži startnoj postavi uz pomenute je Kvinsi Menig koji zbog manjih zdravstvenih problema preventivno nije bio u konkurenciji protiv Dinama Batumi.

Golmanska pozicija i ovog proleća će strategu crno-belih, kao i jesenas, donositi slatke muke jer su Nemanja Stevanović i Aleksandar Popović nastavili da se u zdravoj konkurenciji nadmeću za mesto među stativama. Kad je u pitanju defanzivna linija, izostanak Ivana Obradovića i Aleksandra Miljkovića na pravi način umeli su da iskoriste Slobodan Urošević i Marko Živković potvrdivši spremnost da na premijeri zaduže mesta uz aut linije, dok će povratak iskusnih bekova Aleksandru Stanojeviću doneti više opcija u rotaciji.

Kada je u pitanju vezni red, Miloš Jojić i Saša Zdjelar trenutno su neprikosnoveni starteri, međutim Marko Jevtović je u pola sata koliko je proveo na terenu u generalnoj probi potvrdio da će brzo postati ozbiljna konkurencija i adekvatna zamena Aleksandru Šćekiću, a izvesno je da će značajno pojačanje predstavljati i Ljubomir Fejsa kojeg prethodno očekuje povratak u pun trenažni proces.

Preporođeni Bibars Natho prvi je utisak priprema bez dileme, te se očekuje da bude važan adut u ofanzivi crno-belih posebno u situaciji kada su opcije na poziciji iza špica veoma sužene posle povrede Danila Pantića. Sjajni izraelac u Stanojevićevim projekcijama uglavnom ima prostora za oko sat vremena na terenu, te će ostalim ofanzivcima biti zadatak dase izbore za ulogu Nathove zamene.

Foto: FK PartizanFoto: FK Partizan

Kada su krila u pitanju Nikola Terzić je mesto na desnom boku dodatno učvrstio dobrom igrom protiv rivala iz Gruzije koju je ukrasio golom te se očekuje da zahvaljujući epitetu bonusa u Nišu bude prva opcija ispred kapitena Lazara Markovića.

Poslednja provera potvrdila je da crno-beli, uz Kvinsija Meniga i Rikarda Gomeša, prve opcije na levom krilu i poziciji centarfora, imaju i adekvatne alternative u vidu Nemanje Jovića i Marka Milovanovića, te će mladi dvojac motivisano i sa nestrpljenjem čekati priliku da na terenu nastavi da potvrđuje potencijal.

Jasna skica na prvom zvaničnom testu će se naći protiv Radničkog, a susret u Nišu ujedno će biti i uvertira u gostovanje Sparti iz Praga pet dana kasnije nakon čega se nižu izazovi na tri fronta. Upravo visoke ambicije u sva tri takmičenja biće prilika da uz sve pomenute igrače na delu vidimo i Bojana Ostojića, Milana Smiljanića, Lazara Pavlovića, Filipa Holendera i Aleksandra Lutovca, dok će u gustom rasporedu šansu da se bolje predstave crno-beloj publici čekati i biseri Samed Baždar i Mihajlo Ilić.


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara