Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Uvek ista priča sa Independijenteom, traži se rešenje posle odlaska Teveza

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 23:03

Crveni deo Aveljanede u fazi reorganizacije pred duel 3. kola prvenstva Argentine sa Velez Sarsfildom

Noćas sa početkom od 01:00 sati po srednjoevropskom vremenu u utakmici koja važi za 3. kolo argentinske profesionalne lige na stadionu Libertadores de Amerika u Aveljanedi, Independijente će da ugosti zvaničnog vicešampiona ovogodišnjeg Liga kupa Velez Sarsfild.

Prošlo je već više od dve devenije od kada je Independijente poslednji put osvojio titulu prvaka Argentine. Od tada gotovo svaki početak nove sezone deluje identičo. Izuzetaka je vrlo malo, pa tako i ova po svemu liči na mnoge prethodne gde još nije uspeo da se uklopi na način na koji bi želeo i još traži prvi trijumf. Štaviše, Rohose ni sada ne očekuje nešto lakši okršaj protiv Veleza, čak ni igrajući kod kuće, posebno imajući u vidu odsustvo Markonea, Segovije i Himeneza, koji su povređeni.

Izabrane vesti

Posle odlaska Karlosa Teveza i sa Hugom Tokalijem kao privremenim trenerom, tim iz crvenog dela Aveljanede stiže posle poraza od Taljeresa sa 3:1 i nerešenog ishoda bez postignutih golova protiv Platensea na početku ovog turnira. Pošto je potvrđeno da popularni Apač više neće biti trener, Rohosi su u trenutku reorganizacije i traženja njegovog naslednika, što dodatno otežava situaciju u klubu.

Poslednji trijumf zabeležen je početkom meseca, kada su u Kupu Argentine savladali skromni Huventud Unido. Trenutno, klub je na 25. mestu na tabeli elitnog argentinskog prvenstva, sa samo jednim osvojenim bodom do sada i neophodna im je pobeda pred svojim navijačima kako bi povratili samopouzdanje i za početak udaljili se od poslednjih mesta.

01.00: (2,45) Independijente (2,90) Velez (3,50)

U poslednjih pet zvaničnih u svim takmičenjima, zabeleženo je dve pobede, dva remija i samo jedan poraz, pobedivši Banfild i Huventud, remizirajući sa Taljeresom iz Kordobe i Platenseom, pored, takođe, pretrpljenog poraza od Taljeresa. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Libertadores de Amerika, Independijente je zabeležio učinak sa tri pobede, četiri remija i tri poraza u poslednjih deset mečeva.

Velez Sarsfild, sa druge strane, na ovaj okršaj stiže motivisan da ostvari drugu pobedu na takmičenju, sa ciljem da se izbori za titulu, kao što se desilo u Liga kupu, kada su stigli do velikog finala i na kraju završili kao vicešampioni, posle poraza u penal seriji od Estudijantesa iz La Plate.

U poslednjem meču, Velez se suočio sa Njuels Old Bojsima i potvrdio dominaciju na svom terenu uz minimalnu pobedu. Sastav Gustava Kinterosa se trenutno nalazi na 16. poziciji na tabeli nacionalne elitne lige, sa do sada ostvarena tri boda, što je za sada četiri boda zaostatka za trenutnim liderom takmičenja, Rasingom.

U pet prethodnih mečeva El Fortin je zabeležio dve pobede, dva remija i jedan poraz, pobedivši Godoj Kruz i Njuels Old Bojse, dok je nerešene ishode imao sa Argentinos Juniorsima i Estudijantesom, pored poraza od Himnasije iz La Plata. Igrajući u gostima, Velez Sarsfild je zabeležio četiri pobede, dva remija i četiri poraza u poslednjih deset mečeva.

Kada su se ove dve strane poslednji put sastale, Independijente je u januaru na stadionu Hoze Amalfitani izbio na prvo mesto svoje grupe u Liga kupu, pobedom od 1:0 i golom koji je postigao Hoakin Laso u 27. minutu. Ujedno, bio je to i poslednji Velezov poraz na svom terenu. Independijente je u poslednjih šest mečeva neporažen kada su u pitanju okršaji sa Velezom, uz učinak od dve pobede i četiri nerešena ishoda. Samim tim, El Fortin traži prvu ligašku pobedu protiv ovog rivala još od marta 2021. godine.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

ARGENTINA 1 - 3. KOLO

Petak

Deportivo Rijestra - Rosario 0:2 (0:1)

/Martinez Dupuj 9, Ovijedo 88/

Tigre - Rasing 0:4 (0:2)

/Martirena 7, Martinez 45, Salas 50, Kvintero 78pen/

Subota

Belgrano - Kordoba 2:1 (0:1)

/Rejna 58, 68 - Molina 45pen/

Lanus - Estudijantes 2:1 (0:0)

/Moreno 46, Bou 84 - Manksuo 65/

Argentinos Juniors - River Plejt 1:0 (1:0)

/Leskano 40/

Godoj Kruz - San Lorenco (prekid)

Njuels - Defensa i Hustisija 1:0 (0:0)

/Mendez 80/

Nedelja

Boka Juniors - Taljeres 0:0

Urakan - Instituto U TOKU

Sarmijento - Independijente Rivadavija U TOKU

Himnasija LP - Banfild U TOKU

Ponedeljak

01.00: (2,45) Independijente (2,90) Velez (3,50)

23.55: (2,00) Union (3,30) Barakas Sentral (4,00)

Utorak

02.00: (2,10) Atletiko Tukuman (3,15) Platense (3,90)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1IndependijenteVelez SarsfildVelez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara