Marko van Ginkel iz perioda u Stouku (Foto: Reuters)
Marko van Ginkel iz perioda u Stouku (Foto: Reuters)

Van Ginkel peti put u PSV-u

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 23:42

Ovoga puta za stalno

Na Filips stadionu vredno rade na jačanju tima za narednu sezonu. Prelazni rok još nije ni počeo, a PSV je već dogovorio tri pojačanja (Džoel Dromel, Andre Ramaljo, Filip Mvene). Na pragu je navodno i četvrto. Kako piše holandski VI, klub iz Ajndhove je postigao dogovor sa Markom van Ginkelom.

Nakon osam godina formalno provedenih na Stamford Bridžu, holandskom vezisti krajem juna ističe ugovor sa Čelsijem, te u PSV stiže kao slobodan igrač. I to, verovali ili ne, po peti put.

Izabrane vesti

Sve je krenulo u februaru 2016. godine, kada je Stouk odlučio da prekine pozajmicu i vrati Van Ginkela u Čelsi, a londonski klub ga po istoj formuli prosledio u PSV.

Međutim, Van Ginkel se u finišu sezone povredio, pa je odlučio da se u prvom delu naredne posveti oporavku. U januaru 2017. Filipsovci su ga ponovo pozajmili, a po isteku iste, odlučili da ga vrate i za narednu sezonu, u kojoj ih je sa kapitenskom trakom Marko predvodio do šampionske titule. Međutim, u julu 2018. godine novi peh za Holanđanina – povreda ligamenta kolena i dvogodišnja pauza.

U međuvremenu je i produžio ugovor sa Čelsijem, iako je u Čelsiju odigrao svega osam utakmica. Kada se i definitivno oporavio, Van Ginkel je u oktobru prošle godine još jednom vratio u PSV, ponovo kao pozajmljen igrač. I zadivio trenera Rodžera Šmita, kako igračkim, tako i ljudskim vrlinama, ističe VI, pa će 28-godišnji vezista i peti put, samo ovoga puta i zvanično, postati član Filipsovaca, i potpisati višegodišnji ugovor sa klubom.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Marko Van GinkelPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara