Kaisedo (© Reuters)
Kaisedo (© Reuters)

Vapaj Kaiseda: Pustite me da idem, najmlađi sam od desetoro braće i sestara, siromašni smo...

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 01:21

Ekvadorac uporan da napusti Brajton

Novo doba, novi trendovi. Nekad bi fudbaleri predali zahtev za transfer, kasnije su znalii da štrajkuju, odbijaju da treniraju, da bi razvojem društvenih mreža počeli da koriste i te alate u nameri da ostvare cilj.

Tako se Moises Kaisedo oglasio posredstvom Instagrama i Tvitera jasno stavivši do znanja da želi da napusti Brajton. To što klub sa juga Engleske baš i nije voljan da mu izađe u susret je drugi padež, međutim, 21-godišnji vezista je pribegao nekoj vrsti tihog protesta, jer je obelodavnio da čezne za transferom.

Izabrane vesti

S tim što bi njegove motive trebalo razumeti. Kako profesionalne, jer ga traže Čelsi i Arsenal – sa Tobdžijama bi odmah mogao da se bori za naslov prvaka – tako i privatne, jer bi u Londonu dobio bolje uslove nego na Ameks stadionu, a oni su značajni jer novcem hrani porodicu. Doslovce.

Zato...

Zahvalan sam gospodinu Toniju Blumu (vlasniku, op. au) i Brajtonu na prilici da se oprobam u Premijer ligi. Davao sam celog sebe za njih, jer uvek igram fudbal sa osmehom na licu i strastveno“, počeo je Kaisedo u otvorenom pismu u kome dalje maltene traži da ga puste. „Najmlađi sam od desetoro braće i sestara iz siromašnog kraja u Santa Domingu u Ekvadoru. Moj san je da budem najtrofejniji igrač u istoriji države. Ponosan sam što sam u situaciji da donesem u kasu Brajtona rekordnu sumu novca koja bi klubu omogućila da reinvestira i pomogne mu da bude uspešan. Navijači su me toplo prihvatili i uvek će imati posebno mesto u mom srcu, nadam se da će razumeti zašto želim da iskoristim ovu veličanstvenu priliku“.

Keisedo je visko cenjen i na Stamford brdižu i na Emiratima, ali ponudu Arsenala vrednu skoro 70.000.000 evra - prethodno Plavci ponudili oko 50.000.000 – Brajton je odbio. Prema jednoj varijanti, zato što zahteva celih 90.000.000 za fudbalera koji je nedavno igrao i na Mundijalu, prema drugoj što ne želi da u istom prelaznom roku ostane bez još jednog oslonca, jer je pre nekoliko dana prodao Leandra Trosara upravo Arsenalu za 24.000.000 evra.


tagovi

BrajtonČelsiArsenalMojzes KaisedoTransferiZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara