Važna misija Zorana Popovića: Pozovi prijatelja iz Bodoa, ubedi ga da je Zvezda to...

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 10:18

Zvezda svim silama krenula na Filipa Sinkernagela

Mnogo puta je rečeno već da je Milan Borjan najbolji golman Crvene zvezde u ovom veku, možda i u postbarijevskoj eri. Slična konstatacija važi i za njegov u dugogodišnju alternativu Zorama Popovića. Momak iz Pakraca je sigurno jedan od najboljih rezervnih čuvara mreže koji je ikada nosio dres Crvene zvezde. I da nije svedok ere Milana Borjana verovatno bi imao važnu ulogu u redovima srpskog šampiona, ne tako davno bio bi neprikosnoveni broj jedan.

Bivši golman Voždovca, koji se proslavio bravurama protiv Crvene zvezde 2018. godine, jedan je od omiljenih likova u Zvezdinoj svlačionici. Čovek od poverenja mlađim saigračima i stručnom štabu Dejana Stankovića. Dobro Popović nosi na plećima status drugog golmana, iako je ta uloga za čuvare mreže iskusna.

Izabrane vesti

Međutim, ove zime Zoran Popović bi mogao da ispuni još jednu važnu misiju u Crvenoj zvezdi. Da bude spona u potencijalnom transferu Danca iz Bodo Glinta Filipa Sinkernagela. Znaju u Crvenoj zvezdi da će teško do najboljeg igrača norveške lige, koji posle impresivne sezone ima brojne ponude. Nada se Sinkernagel odlasku u Italiju, mada su veliko interesovanje, pre svih, pokazali Fener, Trabzon, Anderleht i Seltik. Fanovi turskih velikana zaspisaju ga porukama na Instagramu i mole ga da dođe u njihov voljeni klub.

Ali ne sedi skrštenih ruku ni Crvena zvezda. Pokušava da iskoristi sve raspoložive adute. A jedan od njih je upravo Zoran Popović.

Zvezdin golman i nekadašnji mladi reprezentativac Danske delili su svlačionicu u redovima Bodo Glinta. Ne dugo, ali su došli praktično u isto vreme, u prvoj polovini 2018. godine. Tada su se upoznali i postali prijatelji. I posle toga su održavali kontakt, pošto se u avgustu iste godine Zoran Popović preselio u Crvenu zvezdu.

Pre mesec dana Filip Sinkernagel je dobio signal da ga Crvena zvezda želi. Međutim, rekao je da bi radije u neku jaču ligu, posebno što je bio pod prismotrom Fjorentine i Atalante. Međutim, ljudi sa Marakane nisu odustajali. Prethodni put su se čuli sa sjajnim ofanzivnim veuistom tokom boravka u Liberecu. Tada je i Zoran Popović imao razgovor sa najboljim fudbalerom norveške lige. U superlativima mu je govorio o klubu, gradu i navijačima koji bi potencijalno mogli da mu pomognu da napravi iskorak.

Taj razgovor je doveo do toga da Sinkernagel počne da razmišlja o mogućnosti da karijeru nastavi u Crvenoj zvezdi. Navodno, Popović će nastaviti da vrši presing na nekadašnjeg saigrača koji bi prema svim karakteristikama trebalo da bude kapitalno pojačanje za crveno-bele.


tagovi

Zoran PopovićFilip Sinkernagel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara