Nermin Haskić, napadač Veleža (©MN Press)
Nermin Haskić, napadač Veleža (©MN Press)

Velež kod kuće posle šest meseci, Mostarcima kup u mislima

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.04.22. | 12:21

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Domaćin dočekuje Široki Brijeg u prvom meču 24. kola

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle reprezentativne pauze večeras se nastavlja takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ova runda kreće iz Mostara gde Velež danas (18.00) dočekuje Široki u hergovačkom derbiju u 24. kolu Premijer lige BiH.

Izabrane vesti

Poslednji put Velež je pred svojim navijačima igrao još u septembru prošle godine, kada je u Mostaru gostovao Borac, a utakmica okončana neslavno. Izrevoltirani suđenjem, pristalice domaćih su utrčale u teren, zbog čega je utakmica prekinuta, a Mostarci su od strane Saveza dobili suspenziju stadiona. To je svakako mnogo uticalo na Velež, koji slovi za klub sa jednim od boljih navijača u BiH.

Domaći ovaj duel dočekuju u jako lošoj formi. U seriji su od četiri poraza. Prvo je došao gostujući poraz od Borca, a onda su od Veleža bili bolji i Tuzla Siti, Široki Brijeg i Željezničar. Poslednji put, tim Feđe Dudića je trijumfovao upravo nad večerašnjim rivalom, i to u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH, početkom marta, kada je u Mostaru Velež trijumfovao s visokih 4:0. Bila je to ulaznica za plasman u polufinale, iako su Širokobriježane uspeli upisati trijumf u revanšu, ali je na kraju ključan bio taj prvi duel.

18.00: (2,30) Velež (3,00) Širok Brijeg (3,20)

Mostarci su tek osmi sa 24 boda. Šanse da se preko Premijer lige domognu Evrope su skoro pa nemoguće, ali zato Velež gaji druge ambicije. Sve svoje ciljeve usmerili su na Kup BiH, gde su za protivnika u polufinalu dobili Tuzlu Siti.

"Biće to specifična utakmica, jer se konačno vraća publika. Biće lep osećaj ponovo igrati pred našim navijačima. Znam da se najavljuju padavine, ali njihova podrška će nam puno značiti. U ovim poslednjim prvenstvenim utakmicama bili smo zadovoljni igrom, ali rezultata nema. Nadam se da će se sreća vratiti, ali sreću moraš i zaslužiti. O Širokom znamo sve. Donekle nam leže jer želi da igra fudbal. Kvalitetan je na svim pozicijama, pogotovo u napadu, ali videćemo koliko će i teren dozvoliti da se igra", istakao je Feđa Dudić u najavi večerašnjeg duela, te dodao da u rosteru neće biti Edo Vehabović i Haris Ovčina.

Ako je Velež u padu forme, onda je sa Širokim Brijegom suprotno. Od pomenutog poraza u Mostaru (4:0), tim sa Pecare četiri utakmice ne zna za poraz. Usledila su dva remija, sa Tuzla Sitijem i Posušjem, a onda i dva trijumfa nad Veležom i Slobodom. Sve svoje misli, gosti su usmerili na prvenstvo, pa će probati izboriti mesto za plasman na evropsku scenu. Trenutno su na šestom mestu sa 32 boda, osam manje od trećeplasiranog Borca.

Misija teška, ali ne i nemoguća, pa se može reći da Široki u Mostar dolazi sa određenom dozom pritiska, jer bi u slučaju nepovoljnog rezultata snovi o Evropi bili sve dalji i dalji.

"Prvenstvena utakmica nije za Velež rezultatski previše značajna, jer su i sami najavili da će više biti fokusirani na Kup koji sledi posle toga, ali svejedno očekujem dosta zanimljivu i dinamičnu utakmicu kao što su bile sve naše protiv njih. Uveren sam da ćemo mi biti na visokom nivou i da ćemo se dobro "potući" za bodove. Sve ekipe protiv Veleža teško dolaze u priliku za postizanje pogotka. Velež igra jako dobro u odbrani, jako su agresivni i imaju igrače koji su dominantni u situacijama jedan na jedan i to jako dobro koriste kroz celu utakmicu, tako da je protiv njih teško stvoriti izrazite prilike za pogodak. U ovim utakmicama pre smo uspeli postići golove izU ovim utakmicama pre smo uspeli postići golove iz nekih poluprilika i situacija iz prekida gde smo bili malo opasniji. Mi ćemo tražiti način kako ćemo poboljšati igru u odnosu na ovu poslednju utakmicu protiv Veleža koju smo igrali u Kupu", poručio je trener Širokobriježana Jure Ivanković.

U poslednjih deset utakmica ova dva rivala, Velež je trijumfovao pet puta, Široki tri, dok su dva duela okončana bez pobednika.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 24. KOLO

Petak

18.00: (2,30) Velež (3,00) Širok Brijeg (3,20)

Subota

15.00: (3,50) Leotar (3,00) Sarajevo (2,15)

15.00: (2,75) Radnik B. (2,80) Sloboda (2,75)

15.00: (3,80) Rudar P. (3,25) Borac B. (1,97)

17.00: (1,42) Zrinjski (4,20) Tuzla Siti (7,25)

Nedelja

15.00: (2,55) Posušje (3,00) Željezničar (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiHBiH 1Premijer liga BiHVeležŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara