Maurisio Pelegrino (©Reuters)
Maurisio Pelegrino (©Reuters)

Velez u naletu: Basedas i Pelegrino pokrenuli poljuljanog giganta

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 23:05

Argentinska Liga profesional: Tim iz Buenos Ajresa dočekuje Union iz Santa Fea u poslednjem meču 10. kola najbolje lige Gaučosa

Zahuktava se šampionat Argentine. Stigli smo do blizu polovine Lige profesional. Gigant iz Buenos Ajresa Boka Juniors i River Plejt se bude, biće u konkurenciji za titulu. Doskorašnji najbolji tim u elitnom rangu Gaučosa, Independijente, posrće u poslednje vreme, dok je senzacionalni lider Taljeres Kordoba.

Još jedan tim iz prestonice daje znake života posle užasnog starta. U pitanju je Velez Sarfsfild. Posle šest kola je bio poslednji bez pobede, a sada je četa Maurisija Pelegrina vezala sedam bodova u prethodna tri kola i pobegla iz opasne zone.

Izabrane vesti

Priliku za proboj ka sredini tabele Velez ima noćas (01.15) protiv Uniona u poslednjem meču 10. kola. I tim iz Santa Fea je u odličnoj formi. Ima dva vezana trijumfa u prvenstvu Argentine.

01.15: (2,00) Velez (3,20) Union (4,20)

Dobri rezultati Veleza su se poklopili sa dolaskom Kristijana Basedasa na poziciju sportskog direktora tima sa stadiona Hose Amalfitani. Rukovodstvo nekadašnjeg šampiona Argentine i Južne Amerike ima ambiciozne ciljeve. Osim napada na trofeje u narednom periodu, želi i da renovira i modernizuje stadion koji prima 55.000 gledalaca.

---------------------------

Utakmicu šampionata Argentine, Velez – Union (01.15) možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna

---------------------------

Velez ove sezone igra tvrde utakmice. Primio je samo šest pogodaka. Doduše, ne postižu izabranici trenera Maurisija Pelegrina veliki broj golova (jedan po meču). Jedino je Agustin Buzat postigao dva pogotka za tim iz Buenos Ajresa. Domaćin će igrati bez povređenog Hoakina Garsije, dok je Karlos Lampe na pripremama selekcije Bolivije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Za goste iz Santa Fea neće igrati noćas iskusni napadač Fernando Margez koji propušta i četvrtu utakmicu u nizu. On je u prvih pet kola postigao dva gola, koliko je dao i Nikolas Kordero.

Velez je dobar domaćin. Ima po dve pobede i remija, a jedini poraz na svom stadionu je doživeo prošlog meseca od Kolona (0:1). Union je na startu sezone poražen na Monumentalu od Rivera (0:4), a onda je na gostujućim terenima bez poraza na tri utakmice (pobeda i dva remija).

Tradicija poslednjih godina je uz Velez koji je dobio Union na poslednje tri utakmice, odnosno na četiri od prethodnih pet. Pre četiri meseca u Liga kupu Argentine Velez je slavio u Buenos Ajresu sa 4:1.

ARGENTINA 1 - 10. KOLO

Petak

Defensa i Hustisija - Sentral Kordoba 1:1 (0:0)

Subota

Urakan - Aldosivi 2:0 (1:0)

Atletiko Tukuman - Arsenal 0:0

Lanus - Sarmijento 1:1 (0:0)

Kolon - Njuels 1:1 (0:1)

Platense - San Lorenco 1:1 (0:0)

Nedelja

Rosario Sentral - Boka Juniors 1:2 (1:1)

Godoj Kruz - Himnasija La Plata 4:0 (0:0)

Patronato - Taljeres 0:0

Rasing - Banfild 0:0

Ponedeljak

River Plejt - Independijente 1:1 (0:1)

Estudijantes - Argentinos Juniorts u toku

Utorak

01.15: (2,00) Velez (3,20) Union (4,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaArgentinaArgentina 1Velez SarsfildUnion Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara