Ken Kalaste i Nemanja Jović (© Star sport)
Ken Kalaste i Nemanja Jović (© Star sport)

Velika šansa za crno-bele: Flora posle Partizana mora da igra tri meča u sedam dana, a titula joj visi o koncu

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.11.21. | 15:41

Na tribinama u Talinu maksimum 2.000 ljudi

U teoriji ima (i) Flora šanse za evropsko proleće, u praksi se već predala. Ako bi dobila oba preostala meča (nad Partizanom u četvrtak i protiv Genta u Belgiji za dve sedmice), uz uslov da srpski predstavnik izgubi od Anortozisa u Humskoj, plasirala bi se u narednu fazu Lige konferencije.

Lepo zamišljeno, ali osim razlike u kvalitetu, koje su u Talinu i te kako svesni, domaćinu je od nastavka međunarodnog puta bitnije da pokuša da zadrži status prvaka u državi. Do kraja prvenstva su ostala samo tri kola, a ekipa Jirgena Hana zaostaje četiri boda za liderom Levadijom. Pod uslovom da ostvari maksimalan učinak (između ostalog i u derbiju sa timom na vrhu tabele) imala bi šanse da treći put uzastopno, a 14. u klupskoj istoriji, postane šampion.

Izabrane vesti

Mada, deluje da su u Talinu odlučili da se posvete završnici trke za bodove.

I za sutrašnji i za naredna tri prvenstvena susreta moramo da formirano ekipu tako da vodimo računa da bude sveža. Razlog je što ćemo posle Partizana odigrati tri utakmice u Estoniji za samo sedam dana. Moramo to da imamo na umu. Idemo od meča do meča“, pojasnio je trenner Jirgen Han.

Usled ograničenja lokalnih vlasti, na stadion Lilekula ne može da uđe 14.336 gledalaca, koliko mu je kapacitet, već samo 2.000. Sve u cilju borbe protiv suzbijanja širenja virusa korona. Osim toga, Flora najčešće u gostima igra na veštačkoj podlozi, dok kod kuće upotrebljava teren sa prirodnom travom, pa se javnost u Estoniji pita da li bi taj detalj mogao da oteža pripremu meča.

Retko kad su u fudbalu uslovi idealni, ne možete biti svime zadovoljni. Ako ćemo da tražimo detalje koji će nas omesti, sigurno bismo mogli da ih uočimo, međutim, fokusirani smo na ono što je u našoj moći, kako bismo to kontrolisali“, dodao je Han.

Njegova ekipa je u poslednjih mesec dana u ligi dobila sve četiri utakmice, uz gol-razliku 14:0, a u Ligi konferencije je dvaput remizirala sa Anortozisom iako je oba puta gibila po 0:2. Kako će se postaviti protiv Partizana?

Kao i dosad. Pokušaćemo da uspostavimo ravnotežu između odbrane i napada. Ovi mečeve koristimo da poboljšamo našu igru i približimo se evropskom nivou. A naravno da uvek razmatramo kako sa savladamo protivnika. Partizan je definitivno kvalitetna ekipa. Gledajući formu u poslednje vreme, lako pobeđuje. Izuzetno dobro rotira igrače, neke baš kvalitetne zadržava na klupi i kasnije ih koristi. Ne verujem da će u Talinu igrati opušteno, spremni smo za veoma zahtevnu utakmicu i mislimo samo o sebi. Svako se drži svog plana, pa ćemo u četvrtak videti na čemu smo“, dodao je trener Flore.

Levi bek Ken Kalaste kaže da ekipa spokojno čeka završnicu sezone, koj u Estoniji traje od marta do decembra.

Nisam primetio nervozu u našem timu. Štaviše, pozitivna je atmosfera. Ostalo je samo šest mečeva do kraja sezone (tri prvenstvena, dva evropska i jedan kup), protiv jakih timova. Baš zato se i bavimo fudbalom, za ovakve utakmice se živi. Vidim samo pozitivne stvari. Jedina novost za nas je što ćemo imati samo po dva dana pauze između utakmica, ali ćemo iz svega izaći jači“, napomenuo je Kalaste.

Sve kad se sabere, deluje kao velika šansa za Partizan.



tagovi

FloraFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara