Ben Dejvis (©Reuters)
Ben Dejvis (©Reuters)

Vels oslabljen u sparingu sa Gibraltarom

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 14:07

Zmajevi bez Remzija i Brenana na selekciju koja je u seriji poraza

Vels je domaćin Gibraltaru u međunarodnoj prijateljskoj utakmici u sredu uveče u želji da izgradi dobru atmosferu uoči predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. U vreme kada su se Zmajevi mučili za pobede, Gibraltar se navikao na poraze i ima ih šest u nizu.

Manje od godinu dana otkako se takmičio na Svetskom prvenstvu, selektor Velsa Robert Pejdž suočio se sa pritiskom javnosti da napusti ulogu šefa Zmajeva, pošto nije briljirao sa timom koji je u tranziciji zbog odlaska Gereta Bejla u penziju.

Izabrane vesti

Remi 1:1 u Hrvatskoj u martu sugeriše da bi ova grupa mogla da ostane u gornjim ešalonima međunarodne scene, ali poraz kod kuće od Jermenije govori drugačije. Vels trenutno ima tri boda manje od lidera Grupe D, ali Pejdžova ekipa je pobedila samo Letoniju i još je očekuju sudari sa jačim timovima.

20.45: (1,03) Vels (13,0) Gibraltar (30,0)

Taj raspored se nastavlja domaćim obračunom sa Hrvatskom u nedelju, pri čemu Velsu mora da osvoji bodove jer bi ga poraz ostavio na ivici da izostane od minimum mesta u plej-ofu. U septembru, Vels je izborio remi za podizanje morala sa Južnom Korejom u prijateljskoj utakmici pre nego što je pobedio Letoniju na gostujućoj teritoriji, ali ovo je tim kojem nedostaju dva ključna igrača.

Iz perspektive Gibraltara, smeštanje u kvalifikacionu grupu sa Francuskom, Holandijom, Grčkom i Republikom Irskom značilo je da se selekcija suočavaa sa bitkom da osvoji bod na tabeli. Do sada se ta percepcija pokazala kao tačna, jer tim Hulija Sezara Ribasa je pretrpeo pet uzastopnih poraza, primio 17 golova i nije uspeo da pogodi metu. Gibraltar je postigao samo dva gola na gostujućoj teritoriji u više od dve godine, i to u Norveškoj i u Bugarskoj.

Pošto su Aron Remzi i Brenan Džonson van tima Velsa zbog povrede, Pejdž bi trevalo da traku da Benu Dejvisu, a Konor Roberts bi mogao da ostane na poziciji beka, dok bi Dejvid Bruks trebalo da dobije mesto u startnoj postavi.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Sreda

20.45: (1,03) Vels (13,0) Gibraltar (30,0)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmiceFudbalska reprezentacija Velsareprezentacija Velsareprezentacija Gibraltara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara