Konor Hurihejn (©Reuters)
Konor Hurihejn (©Reuters)

Velsom vladaju Labudovi

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 11:52

Derbi južnog Velsa je večeras na programu 38. runde Čempionšipa

Svonsi i Kardif svrstavaju se među najveće fudbalske neprijatelje u Britaniji, a njihovi okršaji, poznati kao Derbi južnog Velsa obično su njihovim navijačima najvažniji mečevi u sezoni.

Okršaji huligana sa obe strane nisu bili retki, a sudija Majk Din sigurno se još dobro seća derbija koji je vodio 5. aprila 2009. pošto je tada pogođen u glavu novčićem bačenim sa tribina, dok su se posle utakmice pristalice Kardifa sukobile sa policijom. Pola godine kasnije navijači Svonsija sačekali su rivale da napuste stadion, a rezultat njihovog sukoba bio je 15 uhapšenih, uništene stolice i toaleti na Liberti stadionu i šteta koja se merila hiljadama funti.

Izabrane vesti

18.30: (2,60) Svonsi (2,95) Kardif (3,00)

Sada takvih nemilih scena ne bi trebalo da bude, a sva tenzija, i to pozitivna, trebalo bi da se dešava na terenu. Svonsi u meč 38. kola Čempionšipa ulazi sa treće pozicije na tabeli, ali raspoloženje među Labudovima malo je pokvareno porazom na gostovanju Bornmutu u utorak (3:0), dok je Kardif posle sjajne serije od šest pobeda zabeležio učinak od jednog trijumfa (4:0 protiv Derbija), tri remija i jednog neuspeha (1:2 protiv drugoplasiranog Votforda).

Menadžer gostiju Mik Mekarti, koji je sredinom januara zamenio Nila Harisa definitivno je prenuo tim koji se od ekipe u opasnosti od ispadanja preobratio u kandidata za plej-of. No, iskusni Irac nije čudotvorac, a Čempionšip je veoma izjednačeno takmičenje i nije lako naći se u baražu za promociju.

------------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22,

a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

------------

Domaći imaju malo bolji međusobni bilans, barem kada se radi o prvenstvenim utakmicama (23-17-19) i slavio je sredinom decembra u Kardifu (2:0), a na svom Libertiju od jula je izgubio samo od Hadersfilda i Bristol Sitija (u Čempionšipu) i Mančester Sitija (u FA Kupu). Gosti su i pre dolaska Mekartija uglavnom igrali tvrdo na strani, ali sa njim je to počelo da im se isplaćuje.

Poslednjih godina “trend” na njihovim derbijima je 0-2...


tagovi

ČempionšipSvonsiKardif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara