Žafar Arijas i Uroš Spajić (©AFP)
Žafar Arijas i Uroš Spajić (©AFP)

Venlo kao da igra bez odbrane

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 12:23

Sparta iz Roterdama bez pobede na osam minulih mečeva, ali večeras joj se pruža prilika da se vrati na pravi put. Ide u goste ekipi koja je nanizala pet poraza uz gomilu primljenih golova

Ne zna se ko je u dubljem "kanalu". Ili se zna? Ako je suditi po najsvežijim rezultatima VVV Venlo će imati veoma težak zadatak da sačuva status prvoligaša. Žuto-crna armija u seriji je katastrofalnih rezultata, pa ne može sa sigurnošću da se konstatuje da joj Sparta iz Roterdama stiže u pravi čas, u okviru zaostalog susreta 21. kola Eredivizije (18.45).

Samo dva boda razdvajaju rivale na tabeli, a vezuje ih gotovo ista forma. Roterdamski sastav se nalazi šest bodova ispred zone ispadanja, što je marginalna prednost u odnosu na Venlo koji je pretrpeo pet uzastopnih ligaških poraza. Ali, Sparta je bez pobede na osam minulih duela i to je pokazatelj da i u njoj nešto ne štima.

Izabrane vesti

18.45: (3,60) VVV Venlo (3,45) Sparta Roterdam (2,07)

VVV je nedavno igrao meč sa Viteseom za finale Kupa Holandije. Bio bi to epski uspeh ekipe Hansa de Koninga, međutim, rival iz Arnema je bio uspešniji, pa Venlo mora da se pozabavi sve većim problemima koji su se pojavili u njegovom timu. Posmatrajući sva takmičenja, žuto-crno su šest puta poraženi na sedam poslednjih susreta, a jedinu pobedu ostvarili su nad drugoligašem NEC-om posle produžetaka. Tokom tih mečeva primili su čak 23 gola, od kojih je šest došlo do demorališućeg poraza od Fajenorda minule subote.

Razlika između Venla i šesnaestoplasiranog Viljema Drugog je samo četiri boda, pa je VVV pod pritiskom da se vrati na pravi put protiv Sparte, koja je izgubila svoj put. Sastav Henka Frejzera u poslednjem izlasku uzeo je bod, na gostovanju fenjerašu Emenu sa dna tabele, koji je izjednačio u sudijskoj nadoknadi iz penala.

Najveći plus za Frejzera i njegovu ekipu je činjenica da je odigrao sve mečeve protiv velike trojke Ajaksa, PSV-a i Fajenorda, sa kojima neće imati posla u odlučujućih 10 utakmica. Ipak, nema mesta za samozadovoljstvo, posebno jer bi Spartu potencijalni poraz Venla spustio na 14. mesto.

Poslednja dva međusobna duela Venla i Sparte pripala su ekipi iz Roterdama, a interesantno je da na 17 minulih obračuna ovih timova nijednom nije slavio gost.

EREDIVIZIJA - ZAOSTALI MEČ 21. KOLA


Utorak

18.45: (3,60) VVV Venlo (3,45) Sparta Roterdam (2,07)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaHolandija 1Sparta RoterdamVenlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara