Džesi Lingard i Nikola Vlašić (Foto: Reuters)
Džesi Lingard i Nikola Vlašić (Foto: Reuters)

Vest Hem ima 40.000.000 evra za trošak: Prva želja se zna, alternativa je Vlašić

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.08.21. | 14:19

Pokušaće Čekićari da vrate Džesija Lingarda, ali su za svaki slučaj skovali i "plan B"

Odigrao je Vest Hem sjajno minulu sezonu, borio se i za Ligu šampiona, na kraju je morao da se zadovolji Ligom Evrope. Veliki rezultat za klub koji je godinama bezuspešno pokušavao da se domogne gornje polovine tabele (najbolji plasman od 2016. godine). Dejvid Mojes ipak nije nagrađen pravim pojačanjima, kako bi se sa dobrim nastupima nastavilo. To bi u poslednjim danima prelaznog roka moglo da se promeni.

Kako prenosi britanski Telegraf, Čekićari imaju 40.000.000 funti za trošak do kraja letnje pijace (46.750.000 evra). Želja svih u klubu je da se vrati Džesi Lingard, ali Mančester junajted tvrdi pazar. Rezervno rešenje je vezista moskovskog CSKA Nikola Vlašić.

Izabrane vesti

Pojačao je Lingrad Vest Hem u januaru, malo ko je mogao da pretpostavi da će se do kraja sezone pretvoriti u Lionela Mesija. Igrao je prosto neverovatno, bez dileme je bio jedan od najboljih igrača u ligi. O tome svedoči i podatak da je na 16 nastupa postigao devet golova. Impresivno.

Sjajne role u prestonici nisu u potpunosti ubedile Ole Gunara Solskjera. Lingard se vratio na Old Traford, počeo pripreme sa klubom, igrao i dobro na par kontrolnih utakmica, ali je u prva dva kola skupio svega četiri minuta (protiv Lidsa na otvaranju nije bio ni na klupi). Uprkos tome, Junajted odbija da ga pusti u Vest Hem. Utisak je da ima drugačije planove. Pojedini mediji sa Ostrva prenose da uprava Đavola planira da ga ponudi Čekičarima uz novac, za reprezentativnog vezistu Deklana Rajsa.

I tu nastaje problem. Vest Hem ne želi da pusti 22-godišnjeg vezistu. Traži minimum 100.000.000 evra za njegove usluge i na drugačije ponude ne pristaje. Tvrdoglavost bi i jednima i drugima mogla da dođe glave. Zato su Čekićari spremili i "plan B". Ukoliko ne ubede Junajteda pusti Lingarda, okrenuće se Nikoli Vlašiću.

Hrvatski vezista je pre četiri godine napustio domovinu i redove splitskog Hajduka. Za 10.800.000 evra se preselio u Everton. Proveo je jednu sezonu na Gudisonu, upisao 19 nastupa i postigao dva gola. Već sledeću je odradio na pozajmici u Rusiji, da bi ga CSKA otkupio narednog leta za 15.700.000 evra.

U dresu Armejaca je eksplodirao. Za kratko vreme je postao glavni igrač ekipe i jedna od najvećih zvezda ruskog šampionata. Redovan je i u prvoj postavi hrvatske reprezentacije u poslednje vreme, za koju je sakupio 28 nastupa uz šest postignutih golova. Ima sve veći uticaj i na igru Vatrenih.

Tako je privukao pažnju brojnih evropskih klubova. Nije tajna da ga Milan vidi kao zamenu za Hakana Čalhanoglua. Ipak, Rosoneri ne mogu da izađu u susret zahtevima koje su postavili Moskovljani - Vlašićeva cena je 30.000.000 evra. Zenit je nudio 5.000.000 manje i činilo se da će naterati upravu velikog rivala da poklekne i prihvati je, zbog sve komplikovanije finansijske situacije u klubu.

Sada je u priču ušao i Vest Hem, koji po svemu sudeći ima sasvim dovoljno novca da ga otkupi od CSKA. Nema sumnje da bi Vlašić raširenih ruku dočekao priliku da se vrati u Premijer ligu i dokaže da zaslužuje da bude njen član. Vest Hem bi dobio odličnog igrača, koji pritom ima 23 godine. Kratko iskustvo sa Ostrva samo bi mu pomoglo da se što brže adaptira na novu sredinu.

Čekićari su sezonu otpočeli sa dva trijumfa uz gol razliku 8:3 i sede na čelu tabele posle dva odigrana kola. Dejvid Mojes je napravio pravu revoluciju u ekipi, Vest Hem igra odličan fudbal, ali je jasno da su mu potrebna prava pojačanja da bi u kontinuitetu bio na visokom nivou.



tagovi

Džesi LingardNikola Vlašićletnji prelazni rok 2021Deklan RajsVest HemMančester JunajtedCSKA MoskvaMilanZenit

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara