Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Viktorijeva zvučna pojačanja nisu proigrala

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 23:48

Tim iz Melburna u sredu ujutru domaćin Velingtonu u derbiju začelja prvenstva Australije

Haotična sezone u Australiji najteže je pala Melburn Viktoriju i Velingtonu. Momci u plavom i Niksi pokazali su najmanje u dosadašnjem toku kampanje, koju je osujetila pandemija virusa korona, pa broj odigranih mečeva određenih ekipa varira. Bilo kako bilo, Viktori i Finiks sastaju se u sredu ujutro na AAMI Parku u dvoboju najslabije rangiranih, u sklopu meča zaostalog 4. kola A-lige (09.05).

Domaćini su trenutno ukorenjeni u dno tabele sa četiri boda iz sedam utakmica, ali bi mogli da preskoče svog protivnika pozitivnim rezultatom, jer Velington je samo korak iznad i takođe ne blista.

Izabrane vesti


Tim Granta Brebnera tokom leta su uložili velika sredstva dovodeći nekoliko igrača sa zvučnim imenima za prilike na Petom kontinentu, poput

Kaluma Mekmanamana, Džejkoba Baterfilda i Rudija Žesteda, iako njihovi rezultati nisu odražavali impresivan trošak. Viktori je pokupio samo četiri boda iz uvodnih sedam utakmica, što ih je ostavilo na poslednjem mestu na tabeli.

Poraz od Njukasl Džetsa od 1:0 pre tri dana bio je treći uzastopni, stvarajući pritisak na 43-godišnjeg trenera

Brebnera.

Velington iza sebe ima veoma uspešnu sezonu, kada je bio najprijatnije iznenađenje završivši na trećem mestu u ligaškom delu takmičenja, pre nego što je eliminisan u prvoj rundi plej-ofa. Međutim, ova kampanja je mnogo teža za Nikse. Ekipa sa Novog Zelanda trenutno zauzima 11. mesto, samo bod i jedno mesto iznad domaćina.


Luis Fenton

je kasnim izjednačenjem protiv Vestern Sidnej Vonderersa tokom vikenda prekinuo je niz od dva uzastopna poraza za tim Ufuka Talaja i pružiće mu samopouzdanje za ulazak u ovaj duel.

Finiks će težiti da se još jednom nađe među šest najboljih i nadaće se da će ga tri boda u Melburnu vratiti na put za još jedan plasman u plej-of.

Jedina potencijalna zabrinutost za

Brebnera

je situacija vezana za

Marka Rohasa. Ovaj 29-godišnjak povredio je ložu i ostaje neizvestan za meč sa Velingtonom. Sa druge strane, Talaj ima malo veću glavobolju, jer ne može da računa na napadača Tomera Hemeda. Bivši golgeter Majorke i Brajtona je van stroja, zajedno sa Džošuom Sotiriom i Lukom Deverom.

AUSTRALIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 4. KOLA

Sreda

09.05: (2,65) Melburn Viktori (3,05) Velington Feniks (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1Melburn ViktoriVelington FiniksAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara