Fudbaleri Vilema Drugog (©AFP)
Fudbaleri Vilema Drugog (©AFP)

Vilem stiže PSV, Fortuna se uzda u sreću

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 11:51

Eredivizija: U Tilburgu se igra premijerni duel 10. kola

Vilemovi igrači su u ovu sezonu ušli na apsolutno zadivljujući način. Toliko su bili dobri da se na momente činilo da će napasti najviše domete u Erediviziji. Ipak, u oktobru je njihov zahuktali voz stao i večeras će pokušati da ga pokrenu i primaknu se drugoplasiranom PSV-u na bod.

U uvodnom duelu 10. kola prvenstva Holandije sastav iz Tilburga dočekuje čvrstu Fortunu iz Sitarda, koja se hrabro bori za spas i treba joj svaki bod u okršajima za očuvanje prvoligaške licence. Trenutno zauzima 14. mesto sa osam bodova (20.00).

Izabrane vesti

20.00: (1,95) Vilem Drugi (3,50) Fortuna Sitard (3,90)

Trikolori su u početnih sedam rundi sakupili respektabilnih 16 bodova posle pet ostvarenih pobeda, jednog remija i poraza, koji se dogodio u prvom kolu kod kuće sa Fajenordom (0:4). Inače je, na primer, uspeo da savlada Groningen i PSV (u oba slučaja 2:1). Međutim, početkom ovog meseca gostovao je u Almelu i izgubio od lokalnog Heraklesa sa 3:2, dok se posle reprezentativne pauze suočio sa Tventeom i remizirao sa njim 1:1. Trenutno su puleni Freda Grima na četvrtoj poziciji u Erediviziji sa 17 bodova.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Njihov nadolazeći protivnik je do sada pobedio samo dva puta, a pre nedelju dana se sukobio sa Kamburom i posle veoma izjednačene borbe ga je savladao 1:0.

"Moramo ponovo da počnemo da verujemo. Poraz od Heraklesa nam je ostavio gorak ukus. S druge strane, imamo dobro odigranu sezonu i eventualna pobeda nad Sitardom bi mogla da nam vrati samopouzdanje", oprezno je rekao trener Vilema Fred Grim.

U ovom susretu Grim mora bez Spiringsa, Herkensa i verovatno ponovo golmana Ruitera, dok će Ken morati da odsluži kaznu za isključenje u Enshedeu. Gosti ne mogu da koriste usluge Semeda i Feratija.


tagovi

Holandija 1EredivizijaVilem DrugiFortuna Sitard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara