Alegri i Vlahović (©Reuters)
Alegri i Vlahović (©Reuters)

Vlahović nije na prodaju, Alegri ostaje u Juventusu

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.05.23. | 10:15

Tako makar tvrdi Frančesko Kalvo, glavni operativac za fudbalska pitanja u torinskom klubu

Ako su se u Juventusu ponadali da će se izvući, bilo je uzalud. Umesto prvobitnih 15, Savezni apelacioni sud u Italiji oduzeo mu je u ponedeljak uveče deset bodova i ponovo mu iz ruku oteo ulaznicu za učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Prvi se povodom presude iz tabora torinskog kluba oglasio Frančesko Kalvo, glavni operativac za fudbalska pitanja na Alijanc stadionu i izjavio kako ne treba isključiti novu žalbu Stare dame.

Prva je, podsetimo, bila uspešna, pa je Juventusu u aprilu vraćeno 15 bodova koje mu je Apelacioni sud oduzeo početkom godine. Ipak, tužilaštvo je u međuvremenu sakupilo nove dokaze i mada je kazna ovog puta bila blaža, Staroj dami nije bilo spasa.

Izabrane vesti

"Moguća je još jedna žalba, ali prvo moramo da pročitamo presudu u narednih nekoliko dana. Prvi utisci su negativni, nismo zadovoljni kaznom. Očekivali smo je još pre utakmice (sa Empolijem, prim.aut), ali je sada prerano za komentar. Pravimo kontinuiranu analizu tokom sezone, radimo to da bismo se poboljšali, a cilj nam je da se vratimo pobedama. Svi naši planovi za sledeću sezonu su usmereni ka pobedi. Bila je ovo komplikovana i nepredvidiva sezona u kojoj timu pripada velika zasluga što se do kraja bori u prvenstvu i za ligu Evrope. Igrači i trener su dokazali da su sjajni ljudi koji su zadržali fokus kada su se borili protiv svakoga i svačega", izjavio je Kalvo još pre utakmice sa Empolijem.

Košmarna četiri dana su iza Juventusa. Prvo je u četvrtak u revanšu polufinala Lige Evrope ispao od Sevilje i ostao bez šanse da se potencijalnim osvajanjem drugog po kvalitetu evropskog takmičenja plasira u Ligu šampiona, da bi oduzimanjem bodova, potom i porazom od Empolija, sve u razmaku od nepuna dva sata, ostao sa minimalnim šansama da se nađe među prva četiri u Seriji A. Dva kola pre kraja nalazi se na sedmom mestu sa 59 bodova, pa bi vrlo lako mogao da ostane bez bilo kakvog mesta u Evropi, što dovodi u pitanje sudbinu pojedinih članova ekipe. Pre svih trenera Masimilijana Alegrija.

Pojedini igrači nedavno su istakli nezadovoljstvo zbog njegove taktite, među njima navodno Federiko Kjeza, Huan Kvadrado, Vojćeh Ščensni, Anhel Di Marija… Ipak, Kalvo uverava da će Alegri voditi tim i naredne sezone.

"Postoji bezuslovno poverenje u Alegrija. Sa njim gradimo budućnost, to je nesumnjivo. Radimo sa njim i Federikom Kerubinijem na Juventusovoj budućnosti, kako bismo klub vratili na pobednički put. Imamo još dve važne utakmice da odlučimo gde ćemo igrati sledeće sezone i to će uticati na strategiju za prelazni rok."

Neizostavno pitanje za glavnog operativca fudbalskih pitanja u Juventusu bilo je i šta će biti sa Dušanom Vlahovićem. Nedeljama se već spekuliše da bi mogao da napusti klub, da navodno postoji interesovanje Čelsija, Mančester junajteda, Bajerna, Atletiko Madrida...

"Glasine nisu nešto što možemo da kontrolišemo, ali tržište još nije ni otvoreno. Dušan nije na prodaju. Zadovoljni smo trudom koji ulaže, iako svako u životu može bolje", naglasio je Kalvo.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023JuventusDušan VlahovićMasimilijano Alegri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara