Dušan Vlahović (©Starsport)
Dušan Vlahović (©Starsport)

Vlahović širi optimizam: Imamo šanse i protiv Portugalije

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 10:57

“Srećan sam zbog gola, još više zbog pobede”, kaže mladi napadač

Tražila je fudbalska Srbija da Dušan Vlahović dobije šansu protiv Republike Irske. Prosto, u sjajnoj je golgeterskoj formi i zasluživao je da mu se ukaže prilika.

Poklopila se ta želja sa idejama selektora Stojkovića, poslao je napadača Fjorentine na teren od prvog minuta, a on je svima na to poverenje odgovorio golom za 1:1. Golom koji je vratio Orlovima vazduh u pluća.

Izabrane vesti

Bio je veoma srećan Vlahović posle trijumfa nad Ircima (3:2) i odmah je poručio da ima Srbija čemu da se nada i protiv Portugalije u subotu.

Nije moglo bolje da se počne, nadam se da ćemo nastaviti ovako. Što je najbitnije, već za tri dana igraćemo protiv veoma ozbiljnog rivala, ali mislim da imamo šanse koje bismo mogli da iskoristimo. Jako sam srećan što sam postigao gol, ali još više što smo pobedili. Stariji igrači su mi olakšali adaptaciju, jako dobro su me prihvatili i na terenu mi je mnogo lakše zahvaljujući Dući, Mitru, Blekiju”, rekao je Vlahović.

Posebno je mladi napadač pohvalio kolegu iz napada Aleksandra Mitrovića, koji se po broju golova izjednačio sa rekorderom reprezentacije Stjepanom Bobekom.

Znamo svi koliko Mitar daje sebe, koliko mu je drago kad dođe da igra za reprezentaciju. Kada je postigao prvi gol pitao sam ga je li sad stigao Bobeka, a on mi je rekao da mu nedostaje još jedan pogodak. Odgovorio sam mu da idemo da damo taj još jedan. Presrećan sam, čestitam mu i nadam se da će što pre i oboriti rekord”.

Veliku zahvalnost, kako je rekao, Vlahović duguje selektoru Stojkoviću, koji mu je prvi dao šansu da zaigra od prvog minuta za Orlove. A novi strateg Srbije nije mogao da gleda od emocija poslednji korner za Irsku...

Mister je vrlo emotivan, stvarno je mnogo želeo ovu pobedu. Za dva dana, koliko smo zajedno na okupu, stavio nam je do znanja šta je reprezentacija. Bilo je napeto na kraju, ali je sve prošlo kako treba. Već smo u glavama okrenuti utakmici sa Portugalijom”, podvukao je Vlahović.

Peti Dušanov meč u dresu najdražih boja, drugi gol. Početak kakav može samo da se poželi.



tagovi

Dušan Vlahovićfudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za SP 2022.Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara