Vlahovićev agent tvrdi: Odbili su 60.000.000; Komiso: Spremni smo da ode bez obeštećenja

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 17:26

"Ne želimo da pregovaramo o nastavku saradnje sa Fjorentinom, zbog toga više ne razgovaramo sa novinarima i klubom", ističe predstavnik srpskog napadača

Naredna stanica u karijeri Dušana Vlahovića ni posle svakodnevnih spekulacija nije poznata. Ipak, jedno je sigurno – u daljoj budućnosti srpski napadač sebe ne vidi u Fjorentini, pa će je do kraja aktuelne ili naredne sezone napustiti. Mogao je isto da učini i letos, prema rečima njegovog agenta imao je konkretnu ponudu neimenovanog kluba, ali su se u upravi Viole oglušili o istu i time izgleda samo ubrzali rastanak.

U razgovoru za lokalni FirenceViola, Vlahovićev predstavnik potvrdio je letošnje natpise evropskih medija da je Fjorentina imala bogatu ponudu, pretpostavlja se od madridskog Atletika, ali da gazda kluba Roko Komiso nije hteo ni da čuje za prodaju.

Izabrane vesti

"Doneli smo Fjorentini ovog leta ponudu od 60.000.000 plus bonuse, već smo se dogovorili sa kupcem, ali predsednik Komiso nije hteo ni da je sasluša. Roko mi je rekao da na Vlahovića gledao kao sina, da ga neće prodati ni po koju cenu i da će sve učiniti da mu produži ugovor", rekao je agent srpskog napadača za pomenuti list.

Ipak, nakon neuspelih pokušaja da se aktuelni ugovor, koji ističe u junu 2023. godine, produži, nove runde pregovora neće ni biti.

"Ne želimo da pregovaramo o nastavku saradnje sa Fjorentinom, zbog toga više ne razgovaramo sa novinarima i klubom", ističe Vlahovićev agent.

U intervjuu za Financial Times o istom slučaju govorio je i Komiso, priznavši da ne isključuje mogućnost da Fjorentina izgubi najvrednijeg fudbalera bez obeštećenja.

"Zbog troškova transfera i provizija agenata rizikujete da izgubite igrača bez obeštećenja. Kao što se dogodilo Milanu sa Donarumom i svim ostalim igračima koji su letos došli u Pari Sen Žermen. Isto bi moglo da se dogodi i Fjorentini sa Vlahovićem", uverava gazda Viole.

Ističe Komiso da Vlahović nije pokazao zahvalnost za poverenje koje mu je ukazano prošle sezone.

"Pružili smo mu priliku da se pokaže na terenu, da igra utakmice od starta. Postigao je 20 golova, a sada imamo problema sa produžetkom ugovora. Ne možete da potpišete petogodišnji ugovor, koji na kraju krajeva i nije baš petogodišnji, jer ga već u trećoj godini treba obnoviti. Ovde sam tri godine i nikada nijedan igrač nije došao da traži manje novca, jer nije imao sezonu vrednu svoje plate. Uvek traže više i više novca."

Potom se vlasnik kluba iz Firence osvrnuo i na problem agenata u modernom fudbalu.

"Poštujemo rad posrednika. Oni žele da zarade i od potpisa i od prodaje igrača. Provizije su ogromne, govorimo o velikim sumama. Takve stvari ne postoje u SAD. Nema troškova transfera, igrači se trejduju. Ovaj novac izlazi iz sistema, agenti su plaćeni više jer ubeđuju igrače da menjaju ekipe svake tri godine. FIFA, UEFA, Serija A, Premijer liga moraju nešto da učine. Ipak, mislim da stvari malo bolje funkcionišu u Premijer ligi, da budem iskren. Tamo postoji pravilo 5+1, godina, što znači da možete da produžite ugovor na još godinu pored pet predviđenih. U Italiji toga nema. Zašto? Zato što zakon iz 1981. godine tako kaže."

Naprvio je Komiso i konkretan korak kako bi se pomenuti problem rešio.

"Razgovarao sam sa Čeferinom (predsednik Uefe) i Gravinom (predsednik italijanskog Fudbalskog saveza) i obećali su mi da će se pitanje agenata rešiti što pre. Jer ne možete da ulažete u igrača ako vam se interesi ne poklapaju. To znači da ako mu ide dobro, biće u startnoj postavi. U suprotnom ga čeka klupa. Dakle, ako igra dobro i želi više novca, Fjorentina bi trebalo takođe da profitira od toga. Nemoguće je da igrač igra odlično i da narednog dana želi da napusti klub", zaključio je Komiso.



tagovi

Dušan VlahovićFjorentinaRoko Komiso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara