Vlasnik Mančester Sitija Šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan (Reuters)
Vlasnik Mančester Sitija Šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan (Reuters)

Vlasnicima Mančester Sitija malo deset klubova, pregovaraju o kupovini brazilskog šampiona

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.03.22. | 13:39

Novo fudbalsko ime u poslovnom portfoliju Siti Fudbol Grupe bio bi Atletiko Mineiro

Vlasnici Mančester Sitija koji poseduju još Đironu (Španija), Njujork (SAD), Melburn (Australija), Mumbaj Siti (Indija), Lomel (Belgija), Troa (Francuska), Montevideo Citi Torki (Urugvaj), Jokohamu Marinos (Japan) i Sičuan (Kina), imaju nameru da svoju fudblasku imperiju prošire i na brazilsko tle.

Prema pisanju Globo Esporte, Siti Fudbol Grup ponudila je 181.000.000 za preuzimanje 51 odsto vlasništva aktuelnog Atletiko Mineira.

Izabrane vesti

Sadašnji vlasnici Atletika su ovu ponudu ocenili nisku, procenivši da klub trenutno vredi 363.000.000 evra. Ali upućeniji u prilike veruju da će na kraju biti dogovor, jer je manjak u klupskoj kasi 236.000.000 evra.

Ukoliko transakcija bude uspešno završena klub iz Belo Orizontea biće treći u brazilskoj Seriji A koji je za kratko vreme po izglasavanju dozvole od strane države prelazi u ruke velikih "igrača".

Prethodno kompanija 777 Partners koji je vlasnik Đenove i manjinski akcionar FK Sevilje najavila je preuzimaje 70 odsto akcija Vasko da Game za 137.160.000 dolara, uz obećanje da će u klub uložiti dodatnih 250.000.000 evra u naredne tri godine.

Prethodno je braziska i svetska legenda Ronaldo Luis Nazario de Lima koji je vlasnik 80 odsto akcija španskog Real Valjadolida za 62.500.000 evra kupio Kruzeiro u kome je počeo profesionalnu fudbalsku karijeru.

Potez vlasnika Mančester Sitija najverovatnije neće biti poslednji u kupoprodaji brazilskih klubova koji su prilično zaduženi. Prema očekivanjima Sportika investicije u klispki brailski fudbal bi u bliskoj budućnosti mogle da dostignu sumu od čak 1.000.000.000 dolara.


tagovi

Atletiko MineiroRonaldoMančester SitiŠeik Kalid bin Zajed Al Nahjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara