Miloš Ninković (©AFP)
Miloš Ninković (©AFP)

Vonderersi bez Ninkovića ciljaju treću pobedu u gostima

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.01.23. | 07:49

Bivši srpski reprezentativac, ipak, nije se oporavio od povrede i propustiće i četvrti vezani meč za sastav ekipe iz Zapadnog Sidneja protiv Perta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Posle tri propuštene utakmice zbog povrede zadnje lože, postojala je šansa da se Miloš Ninković ovog petka (12.45) vrati u tim Vonderersa iz Zapadnog Sidneja. Nekadašnji srpski reprezentativac našao se na spisku putnika za Pert, gde će njegov tim odmeriti snage s domaćim Glorijem u utakmici 11. kola australijske A-lige, ali nije u konkurenciji za tim, pa će preskočiti i četvrti vezani meč.

Izabrane vesti

Bez Ninkovića u timu, Vonderersi su imali polovičan učinak, ali im je forma u očiglednom usponu. Posle poraza od Vestern Junajteda (1:0) i remija sa Brizbejnom (1:1), u prvom ovogodišnjem meču izbušili su mrežu Mekartura i zabeležili najubedljiviju pobedu ove sezone (4:0).

Na krilima tog trijumfa i pojačana povratkom iskusnog srpskog plejmejkera u tim, ekipa trenera Marka Rudana stigla je na drugi kraj kontinenta po treću pobedu na gostujućem terenu ovu sezone, a prvu od slavlja u gradskom derbiju protiv Sidneja, koje su im omogućili upravo Ninković i Kusini Jengi.

12.30: (3,35) Pert (3,15) Sidnej Vonderers (2,15)

Trener Rudan je na slatkim mukama, pošto na raspolaganju ima sve igrače, uključujući i oporavljenog Olivera Božanića, koji je u prethodna dva meča pokazao koliko je nedostajao ekipi na startu sezone.

U prethodnom međusobnom meču, odigranom u 1. kolu šampionata, Vonderersi su posle rovoske borbe na domaćem terenu slavili sa 1:0, golom bosansko-hercegovačkog napadača Sulejmana Krpića, koji je svojevremeno igrao i na srpskim terenima, u Prvoj ligi u dresu Metalca iz Gornjeg Milanovca.

U redovima Pert Glorija poštuju rivala koji trenutno zauzima drugo mesto na tabeli, ali istovremeno žele da stave tačku na rasipanje bodova. Naročito posle prošlonedeljnog poraza u Adelajdu (2:0), koji ih je gurnuo još dublje na dno tabele. Biće i dodatno motivisani jer tek treći put ove sezone igraju na domaćem terenu, gde u prethodna dva meča nisu poraženi (pobeda protiv Vestern Junajteda 2:1 i remi sa Velingtonom 1:1).

Igraćemo protiv vrlo dobre ekipe, koja ima trenera-takmičara i zna da igra na rezultat. Nama sezona nije počela kako smo očekivali, ali jedna pobeda može da promeni sve. Možda za nas to bude baš pobeda protiv Vonderersa“, izjavio je trener Glorija Ruben Zadkovič.

Pre ovog meča, 11. kolo A-lige otvoriće duel Melburn Viktorija i Brizbejn Roura (petak, 9.45). Fudbaleri Viktorija će prvi put igrati na domaćem terenu bez podrške svog kopa, koji je zaključan po kazni Fudbalske asocijacije Australije nakon nereda na gradskom derbiju protiv Melburn Sitija. Ulaz na stadion biće dozvoljen samo članovima kluba koji imaju sezonske karte za istok i zapad, dok će za pretplatnike sa severne tribine kapije stadiona biti zatvorene. Ulaznica nema u slobodnoj prodaji.

Trener Viktorija Toni Popović kaže ne želi da koristi ovu situaciju kao alibi za njegov tim, mada priznaje da će bučna podrška sa tribina nedostajati igračima.

Ne želimo da koristimo ovo kao izgovor, ali treba naglasiti da Viktori ima najviše navijača i članova kluba u A-ligi. Naviknuti smo na buku sa tribina i naši navijači su poznati po tome da i kad ih ima 50 na gostovanjima znaju da nadglasaju suparničku publiku. Oni su najbolji navijači i želimo ih nazad. Smatram da zbog postupaka nekolicine ne treba kažnjavati sve i oteti im priliku da nas bodre“, poručio je Popović.

Njegov tim će protiv Brizbejna pokušati da i bez najvatrenijih navijača ne samo izbegne treći uzastopni poraz, već i da zabeleži prvu pobedu još od 11. decembra. U prvom susretu dve ekipe, odigranom u Brizbejnu, bilo je 0:0, iako je Viktori skoro celo drugo poluvreme igrao sa igračem više.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ

AUSTRALIJA – 11. KOLO

Petak

09.45: (1,95) Melburn Viktori (3,35) Brizbejn (3,70)

12.30: (3,35) Pert (3,15) Sidnej Vonderers (2,15)

Subota

07.00: (2,25) Sentral Koust Mariners (3,30) Adelejd (3,00)

07.00: (1,95) Sidnej (3,45) Velington (3,60)

09.45: (1,62) Melburn Siti (3,70) Vestern Junajted (5,20)

Nedelja

05.00: (2,20) Mekartur (3,30) Njukasl (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1AustralijaMiloš NinkovićVestern Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara