Trener Vojvodine Milan Rastavac (©Starsport)
Trener Vojvodine Milan Rastavac (©Starsport)

Voša zatvara godinu prijateljskim susretom u Rumuniji

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 10:11

Izabranici Milana Rastavca u nedelju od 14 časova gostuju ekipi UTA Arad

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Prošle nedelje je spuštena zavesa na jesenji deo sezone Mozzart Bet Superlige, a fudbaleri Vojvodine su na najlepši način zatvorili polusezonu trijumfom na “Karađorđu” nad kragujevačkim Radničkim (2:1). Ipak, nije to bio poslednji meč koji će Lale odigrati u ovoj kalendarskoj godini. Novosađani će ove nedelje od 14 časova gostovati u prijateljskom rumunskom prvoligašu UTA iz Arada.

Izabrane vesti

Svakako će se od ove nedelje fokus srpske i svetske fudbalske javnosti u potpunosti prebaciti na Katar, gde Svetsko prvenstvo otvara duel domaćeg Katara i Ekvadora. Budući da se zbog Mundijala lopta neće kotrljati stadionima u Srbiji oko tri meseca, šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac odlučio da je još neko vreme drži ekipu na okupu.

Današnji meč u Rumuniji može poslužiti Novosađanima da vide koliko su napredovali od leta, kada su sa istim protivnikom odmerili snage na pripremama u Sloveniji. Tada je Stara dama slavila sa 2:1, pogocima Radomira Milosavljevića i bivšeg člana Vojvodine Nebojše Bastajića. Ipak, od tog susreta mnogo stvari se promenilo, a Voša je u međuvremenu dovela veliki broj igrača i usput formirala ekipu.

Sigurno je da će danas priliku dobiti igrači koji su imali manju minutažu tokom šampionata, a odmaraće oni koji su izneli najveći deo tereta u proteklih pet meseci. Biće ovo poslednji meč Vojvodine u ovoj godini, a struka Lala moći će da isproba još neke varijante pre odlaska na zimsku pauzu. Ovo je susret u kojem će konačno Stara dama moći da igra rasterećeno, bez rezultatskog pritiska, koji je postojao pred svaki duel u domaćem šampionatu, imajući u vidu visoke ambicije pred start sezone.

Uskoro će igrači Vojvodine otići na odmor, a onda ih početkom naredne godine očekuje mnogo posla. Pre svega, sledi zimski prelazni rok i sasvim je izvesno da će biti dolazaka, ali i izlaznih transfera, a uz to ekipu je neophodno uigrati, jer trenutni prvotimci Lala nisu nijedne pripreme u celosti prošli zajedno.

Često su iz kluba poraze u velikim derbijima pravdali upravo neuigranošću ekipe i činjenicom da je ekipa formirana tek oko desetog kola prvenstva. Zato će na proleće morati da, po datom obećanju, dostignu maksimalan potencijal i budu konkurentni i ekipama iz samog vrha tabele.

No, najpre prijateljski duel sa Aradom, koji je trenutno na 14. mestu rumunske prve lige. Simbolično, Vojvodina će zatvoriti sezonu susretom sa UTA-om, protiv koje je igrala i neposredno pred start šampionata. Susret će prenositi lokalna TV Arad, a gledaoci u Srbiji meč će moći da prate preko Fejsbuk stranice pomenute televizijske stanice.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KLUPSKE PRIJATELJSKE UTAKMICE

Nedelja

13.30: (1,58) Bazel (4,00) Sandhauzen (4,70)

14.00: (2,65) UTA Arad (3,05) Vojvodina (2,65)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

FK Vojvodinauta aradPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara