Filipe Kutinjo (@Reuters)
Filipe Kutinjo (@Reuters)

Vraća se Kutinjo i donosi četiri ponude na Nou Kamp

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 14:03

Dva engleska i dva italijanska kluba navodno žele Brazilca...

Posle više od šest meseci pauze zbog teške povrede kolena Filipe Kutinjo (29) najavio je povratak na teren. Brazilac bi do kraja dana trebalo da stigne u Kataloniju, međutim tamošnji mediji listom javljaju kako skupoceno pojačanje iz 2018. godine više neće odigrati ni minut u dresu Barselone.

Poznato je u kako teškoj finansijskoj situaciji se klub nalazi. Barsa ne može da registruje nove igrače dok ne oslobodi mesta u budžetu, a potrebno je napraviti prostora i za Lionela Mesija.

Izabrane vesti

Odlazak Kutinja značio bi pre svega oslobađanje od njegove ogromne plate, a možda i "neki milion evra" od obeštećenja. Navodi se da bi Brazilac mogao još večeras da u klub donose neke ponude. Navodno, za njega su interesovanje pokazali Everton, Lester, Milan i Inter.

Pretpostavka je da bi milanski rivali Barsi mogli da ponude pozajmicu i to s manjim delom preuzimanja plate, što njoj svakako ne odgovara. Englezi su platežno mnogo moćniji, pa su samim tim u boljoj poziciji. Brendan Rodžers odlično poznaje Brazilca, sarađivao je sa njim u Liverpulu i to Lisice stavlja u povlašćen položaj.

Čak se može čuti da bi zarad definitivne prodaje Barselona mogla dodatno da smanji potraživanja na svega 25.000.000 evra?! Podsetimo, pre povrede, tražili su oko 50.000.000.

Filipe Kutinjo došao je na Nou Kamp za 120.000.000 evra plus 40.000.000 kroz bonuse. Do sada su Španci isplatili polovinu tih bonusa, a drugu bi morali onog momenta kada (i ako) Brazilac odigra 100. utakmicu. Trenutno je na brojci od 90 mečeva i to jedan od ključnih razloga što Kuman ne računa više na najskupljeg igrača u klupskoj istoriji.

Kutinju aktuelni ugovor ističe na leto 2023. godine.


tagovi

Filipe KutinjoTransferiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara