Braća Jovan i Nikola Mituljikić
Braća Jovan i Nikola Mituljikić

Vreme je da javnost upozna Zvezdine blizance: Mituljikići u avionu za Kipar

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.12.21. | 09:38

Srpski šampion nagrađuje najtalentovanije igrače kluba posle odličnih izdanja u Grafičaru

Pokušaće Crvena zvezda u zimskom prelaznom roku da ojača roster Dejana Stankovića i za odlučujuće, prolećne izazove proširi rotaciju. Mnogo se prethodnih dana priča o angažovanju inostranog desnog beka, kao i zadnjeg veznog Šerifa Edmunda Ada. Ali veruju na Marakani da će tokom narednog perioda uspeti da podmlade igrački kadar, i zato će brojni klinci iz omladinske škole dobiti šansu da se nametnu Dejanu Stankoviću tokom jednomesečnog rada na Kipru i turskom Beleku.

Čitali ste već da će sa seniorskim timom na prvi deo priprema putovati krilni fudbaler rođen 2002. godine Vladimir Lučić, koji se nametnuo igrama u IMT-u, zatim kapiten omladinskog tima Stefan Leković, te Ibrahim Mustafa. Ali nije to kraj kada su u pitanju nove Zvezdine snage. Posle višednevnog većanja odlučeno je da sa Stankovićevom ekipom na Kipar putuju verovatno najtalentovaniji igrači kluba, braća blizanci rođeni 2003. godine Jovan i Nikola Mituljikić.

Izabrane vesti

Mnogo se prethodnih godina pričalo o dečacima koji su još u pionriskim danima došli iz Negotina. Bili su deo sjajne generacije rođene 2003. godine koju je predvodio Marko Neđić i koja je osvojila brojne trofeje i rušila rekorde. Iako još imaju pravo da igraju za omladince, Jovan i Nikola Mituljikić su u avgustu prekomandovani u Grafičar kako bi sticali iskustvo u seniorskoj konkurenciji. Bio je to, ispostaviće se, odličan potez čelnika Crvene zvezde. Svako ko prati fudbal zna da braća Mituljikići još nisu fizički nadošli, odnosno da im nedostaje mišićne mase, ali i pored toga imali su zapažen učinak na terenima Prve Lige Srbije.


Jovan Mituljikić se najbolje snalazi na poziciji desnog krila, mada mu nisu strana ni ostala mesta u ofanzivnom delu veznog reda. Nikola je nešto ofanzivnijii, mada kao i brat sposoban da se prillagodi različitim ulogama u maneveru.

Imali su Mituljikići odlična izdanja za omladinsku reprezentaciju Srbije na nedavnom kvalifikacionom turniru u Albaniji. Znali su da podignu temperaturu i raspoloženje ljubiteljima fudbala koji su posmatrali mečeve Grafičara na terenima omladinske škole Crvene zvezde. Bilo je tu sjajnih driblinga, rolinga, demonstriranja brzine što prvom timu Crvene zvezde grozničavo nedostaje.

Tokom prvog dela sezone Jovan Mituljikić je postigao pet golova i upisao tri asistencije, dva pogotka manje delo je njegovog brata Nikole.

Tokom prošlog proleća izaslanici Ajaksa dolazili su u Beograd kako bi na delu videli potencijal Zvezdinih bisera. Procena je da bi vrlo brzo Mituljikići tržišno mogli da postanu vrlo cenjeni i da donesu ogromnu zaradu srpskm šampionu. Ali dugačak put je do toga.

Prvo će morati da prođu gusto sito Dejana Stankovića i tokom rada na Kipru pokažu da su zreli za ozbiljnu šansu. Tačno je da je na njihovim pozicijama ozbiljna gužva, ali je ugovor istekao Aleksi Vukanoviću, pitanje je šta će biti sa Filipm Falkom, dok je El Fardu Ben i dalje koristan, ali u blagom padu. Sve ukazuje da bi Mituljikići, kao Lučić i Mustafa, mogli da se nametnu kao alternative za neprikosnovene Kataija i Ivanića.


Za sada je poznato da će braća Mituljikići provesti sa seniorskim timom prvi deo priprema. Imaće sedam dana šansu da prežive prvu seču Dejana Stankovića. A onda da se nadaju minutaži u prvom timu.


tagovi

Jovan MituljikićNikola Mituljikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara