Siril Desers (©Reuters)
Siril Desers (©Reuters)

Vri u Škotskoj: Rendžersu na Dens parku biti ili ne biti

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 12:17

Premijeršip: Dandi će večeras (21.00) iz trećeg pokušaja da dočeka vicešampiona koji mora da pobedi ako želi da se bori za titulu sa Seltikom

Košmarna nedelja je iza Rendžersa. Posle remija u Old Firmu, gola u poslednjim trenucima meča za 3:3 na Ajbroksu, usledio je šokantan poraz od Ros Kauntija u gostima za vikend (2:3), pa je Seltik povećao prednost. Ima četiri boda više od ljutog gradskog rivala. Ukoliko želi da ostane u igri sa zeleno-belima, Policajci imaju imperativ pobede večeras (21.00) u Dandiju.

Tim Filipa Klemona je napravio neverovatna dva kiksa u poslednjih mesec i po. Osim poraza od Ros Kauntija, početkom marta je poklekao na svom terenu protiv Madervela. I u Premijeršipu, kao i u Premijer ligi, biće velika borba za titulu, pa bi obračun gradskih giganata mogao da odluči o šampionu Škotske.

Izabrane vesti

Dandi je takođe u padu, osvojio je samo bod posle dva meča, ali se kvalifikovao u plej-ofu za dodatnih pet mečeva sa najboljim klubovima u ovoj državi. Zanimljivo da je ovaj meč na Dens parku dva puta odlagan, prvo zbog kiše, a onda zbog terena koji nije bio u zadovoljavajućem stanju.

21.00: (9,50) Dandi (5,90) Rendžers (1,28)

Belgijanac na klupi Rendžersa Filip Klemon je rekao da ima uveravanja da će meč konačno da se odigra.

To nije naša odluka, moramo da igramo kako je odlučeno. Svi smo bili razočarani posle poraza od Ros Kauntija. Imali smo slobodan dan. Pričali smo, uvideli smo greške koje smo pravili”, rekao je nekadašnji strateg Klub Briža i Monaka.

Uzdanica gostiju biće nigerijski napadač Siril Desers, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, strelac 13 golova u šampionatu. Duša tima je najefikasniji defanzivac u istoriji ostrvskog fudbala Džejms Tavernije, koji je dao po gol na tri poslednja duela (dva sa bele tačke).

Rendžers se žalio čelnicima Premijeršipa zbog neprofesionalnosti Dandija, odnosno nemogućnosti da se sredi teren za igru.

Na osnovu vremenske prognoze i posle razgovora sa konsultantima za teren koje je imenovala liga, a koji su na stadionu već nekoliko dana, nije planirana dalja inspekcija uoči utakmice. Igraće se večeras”, saopštili su čelnici škotske elite.

Pošto Seltik ima bolju gol-razliku za pet golova, i remi bi mogao skupo da košta Rendžers koji mora da dobije svih šest mečeva do kraja ako želi da skine s trona četu Brendana Rodžersa. Klemon i dalje ne može da računa na povređene Kortesa, Danila, Jilmaza i Diomandea. Ove sezone tim iz Glazgova je oba puta pobedio današnjeg rivala, na svom terenu sa 3:1, a u prvom delu šampionata na Dens parku je slavio sa čak 5:0.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

ŠKOTSKI PREMIJERŠIP – ODLOŽENI MEČ 30. KOLA

Sreda

21.00: (9,50) Dandi (5,90) Rendžers (1,28)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 1ŠkotskaPremijeršipRendžersDandi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara