Duel Viktora Lindelofa i Edina Džeka na Old Trafordu (©Reuters)
Duel Viktora Lindelofa i Edina Džeka na Old Trafordu (©Reuters)

Vučica sanja čudo, Solskjeru se smeši prvo finale

Vreme čitanja: 4min | čet. 06.05.21. | 12:25

Mančester Junajted ima četiri gola viška (6:2) iz prvog meča sa Old Traforda i borba za pehar u Ligi Evrope je nadohvat ruke. Rimljanima u sećanju 2017. godina kada su nadoknadili tri gola minusa protiv Barselone. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Đavola na Olimpiku – 2,00

Samo čudo može Junajted da odvoji od finala Lige Evrope. Veliki deo posla tim iz Mančestera je obavio u prvih 90 minuta dvomeča polufinala kada je razbijena Roma s 6:2. Rimljani su poveli sa 2:1, ali je onda usledio cunami tima sa Old Traforda. Dugo slavni klub čeka na trofej.

Solskjer je kao igrač Junajteda osvojio čak 12 pehara u eri Aleksa Fergusona, ali kao trener "krompirići". Njegov prethodnik, Žoze Murinjo, koji se nije proslavio na klupi Đavola, nije otišao praznih ruku. Od trofeja Lige Evrope 2017. godine traje post slavnog kluba. To je najduži period bez trofeja još od 1990. godine, kada je Ferguson trijumfom u FA kupu doneo pehar posle pet godina. Ta kruna bila je zamajac za kasnije uspehe trofejne generacije Đavola sa legendarnim Škotom na klupi.

Izabrane vesti

Mančester, ali i Norvežanin, žarko žele da osvoje Ligu Evrope iako nemaju imperativ Lige šampiona kao preostala tri polufinalista kojima je jedina nada pehar u drugorangiranom takmičenju kao ulaznica za najjače takmičenje na tlu Starog kontinenta. Solskjer je izgubio čak četiri polufinala na klupi Mančestera. Dva puta je u Liga kupu Engleske tim sa Old Traforda stao pred gradskim rivalom Sitijem, Čelsi je bio bolji u FA kupu prošle sezone kao i Sevilja u Ligi Evrope. Sada je na korak do finala i borbe za pehar.

"Nećemo igrati na rezultat, igraćemo na pobedu. To je jedini način na koji mislim da moramo da odigramo ovu utakmicu. Moramo da uđemo u finale“, rekao je Solskjer.

21.00: (3,80) Roma (3,60) Mančester Junajted (2,00)

Romu očekuju velike promene tokom leta. Već je poznato da posle dve sezone Portugalac Paulo Fonseka odlazi s kormila Vučice, a pomalo iznenađujuće stiže njegov zemljak, mnogo slavnji i trofejniji Žoze Murinjo. Šanse domaćina se mere promilima, ali nada tinja. Navijačima Rome je u lepom sećanju 2017. godina kada je na Olimpiku nadoknađena prednost Barselone iz prvog meča od 4:1. U revanšu je bilo 3:0 za Vučicu koja se tada plasirala u polufinale Lige šampiona. Sada domaćinima treba još veće čudo nego pre četiri godine.

"Nije lako pobediti Mančester Junajted sa 4:0, ali video sam da se u fudbalu dešavaju i čudnije stvari. Verujemo u sve“, hrabri Fonseka svoje igrače pred nemoguću misiju na Olimpiku.

Romi nikako ne leži tim sa Teatra snova. Rimljani su u istoriji četiri puta primili šest i više golova u međunarodnim takmičenjima, a dva puta je to bilo u duelima sa Đavolima. U aprilu 2007. godine je bilo čak 7:1.

Roma se nalazi u užasnoj formi. Već šest mečeva ne zna za pobedu, a ima tri vezana poraza. Kao da su se Rimljani pomirili sa još jednom razočaravajućom sezonom. Junajted je izvesno drugi u Premijer ligi. Klub je pomalo poljuljan protestima navijača protiv vlasnika kluba porodice Glejzer. Zbog incidenata nije odigrao veliki derbi sa Livepulom prethodne nedelje. Četa Olea Gunara Solskjera je odmorna i ne bi smela da dozvoli iznenađenje.

Romin adut je Edin Džeko. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je postigao golove na pet od šest poslednjih mečeva u Ligi Evrope, a bio je veoma raspoložen protiv Đavola kada je branio boje gradskog rivala Sitija. Perjanica Junajteda je fantastični Portugalac Bruno Fernandes. On je od debija 2018. godine bio uključen u 30 golova u ovom takmičenju – 19 golova i 11 asistencija, čak sedam više od najbližeg pratioca.

21.00: (1,97) Arsenal (3,50) Viljareal (3,90)

Golman Rome Pau Lopez se povredio u prvom meču na Old Trafordu. Iščašio je rame i njega neće biti večeras. Kandidati za mesto među stativama su Danijel Furzato i Antonio Mirante. Protiv Kaljarija prethodnog vikenda u Seriji A Fonska je napravio čak sedam promena u timu u odnosu na meč sa Đavolina. Povređeni su i dalje Leonardo Spinacola, Žordan Veretu i Amadu Dijavara. Posle meča suspenzije u tim Rome se vraća bek Đanluka Mansini, a u startnoj postavi Rome se očekuju dvojica nekadašnjih igrača Junajteda, Kris Smoling i Henrik Mkhtarijan.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MANČESTER JUNAJTED DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 1,50.

Što se tiče sastava gostiju, u Rim nije otputovao Danijel Džejms. Van tima su i Entoni Marsijal i Fil Džons. U večni grad su otputovali Amad Dialo i Entoni Elanga. Solskjer bi mogao malo da promeša karte, odmori Edinsona Kavanija koji je postigao dva gola u prvom meču. U startnoj postavi se očekuje nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Matić koji je ove sezone u drugom planu kod Norvežanina. Prednost na sredini terena imaju Mektomini i Brazilac Fred.

Samo su dva tima u 225 slučajeva u Ligi Evrope, odnosno Kup UEFA, preteči današnjeg takmičenja, nadoknadili četiri ili više golova iz prvog meča. To je uspelo Partizanu protiv Kvins Park Rendžersa u sezoni 1984/1985 i Realu protiv Borusije iz Menhengladbaha u sezoni 1985/1986. Junajted je dobio Romu na pet od poslednjih šest utakmica.

ROMA – MANČESTER JUNAJTED (21.00)

RIM – Stadion Olimpiko. Igraće se bez prisustva gledalaca

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

ROMA (3-4-2-1): Mirante; Mansini, Smoling, Ibanjez; Karsdorp, Viljar, Kristante, Bruno Peres; Pelegrini, Mkhtarijan; Džeko

MANČESTER JUNAJTED (4-2-3-1): De Hea; Van Bisaka, Bejli, Megvajer, Teljes; Matić, Mektomini; Pogba, Bruno Fernandes, Rašford; Grinvud

LIGA EVROPE, POLUFINALE – REVANŠ UTAKMICE

Četvrtak

21.00: (3,80) Roma (3,60) Mančester Junajted (2,00) /prvi meč: 2:6/

21.00: (1,97) Arsenal (3,50) Viljareal (3,90) /prvi meč: 1:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

RomaMančester JunajtedOle Gunar SolskjerEdin DžekoPaulo Fonseka

Obaveštavaj me

Roma
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara