Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vudvord potvrdio odlazak iz Junajteda: Ponosan sam, uložili smo više od 1.000.000.000 funti

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 23:24

Čelnik Crvenih đavola posle 16 godina napušta klub

U jeku potresa koji su večeras prilično uzdrmali fudbalsku scenu objevljena je vest da je, posle 16 godina provedenih u Mančester Junajtedu, izvršni direktor i potpredsednik kluba Ed Vudvord odlučio da napusti klub. Jedan od glavnih rukovodioca na Old Trafordu najavio je da će na kraju 2021. godine napustiti klub, a prilikom zvaničnog saopštenja osvrnuo se na ostvareno od dolaska u klub sada već daleke 2005. godine.

Izabrane vesti

"Izuzetno sam ponosan što sam služio Junajtedu i bila mi je čast da radim u najvećem svetskom fudbalskom klubu poslednjih 16 godina. Klub je dobro pozicioniran za budućnost i biće teško otići na kraju godine. Čuvaću uspomene iz svog vremena na Old Trafordu, iz perioda kada smo osvajali Ligu Evrope, FA kup i Liga kup. Ponosan sam na obnavljanje klupske kulture i naš povratak na način igranja prepoznatljiv za Mančester Junajted", istakao je potpredsednik Junajteda.

Britanac je potom istakao zadovoljstvo ostvarenim dodavši da očekuje da Junajted nastavi u istom smeru.

"Uložili smo više od milijardu funti u tim tokom mog boravka ovde i posebno sam oduševljen napretkom koji su igrači postigli pod oštrim vođstvom Ole Gunara Solskjera i njegovog trenerskog tima u poslednje dve godine. Siguran sam da će promenama koje smo napravili na terenu i vezano za trenerski i igrački kadar poslednjih godina ovaj sjajni klub uskoro ponovo podići srebrninu. Zaslužuje".

Poseban akcenat Vudvord je stavio na školu Crvenih đavola i njene produkte u prethodnom periodu.

"Očajnički sam želeo da klub osvoji Premier ligu tokom mog mandata i siguran sam da su postavljeni temelji da ga vratimo našim strastvenim navijačima. Naša svetski poznata akademija ponovo cveta, sa 34 igrača koja su zaigrala za prvi tim od 2013. godine, i bilo je zadovoljstvo gledati talente kao što su Markus Rašford, Mejson Grinvud i Akel Tuanzebe kako cvetaju uz prvi tim. U godinama koje dolaze klupska fabrika mladih talenata nastaviće da ulaže u talente. Takođe smo osnovali ženski tim i njihov napredak je još jedan dokaz želje za uspehom u ovom velikom klubu", rekao je Vudvord.


tagovi

Ed Vudvord

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara