Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Za Kelaifijevo naborano čelo i Perezov šeretski smešak: Dojadile su mi kritike, hoću da budem srećan tamo gde igram...

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 17:07

"Sve će to imati uticaj kada budem odlučivao"...

Kilijan Mbape i novi ugovor u Pari Sen Žermenu? Ili prodaja ovog leta. Možda najveći transfer u istoriji fudbala?

Teme koje su aktuelne mesecima unazad i koje će biti aktuelne sve dok jedan od najboljih fudbalera sveta konačno ne preseče i odluči o svojoj budućnosti. Klub koji se najčešće pominje kao sledeća stanica u karijeru 22-godišnjeg napadača jeste Real Madrid. Florentino Perez planira novu eru s renoviranjem Santijago Bernabeua i Mbapea vidi kao vođu i najvažniju figuru tog novog supertima. Otuda poslednje izjave zvezde Pari Sen Žermena predstavljaju muziku za uši prvog čoveka Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

Sve ovo dolazi posle pobede Francuske nad Bosnom i Hercegovinom (1:0) u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Mbapea su novinari pitali jedno, on odgovarao nešto drugo...

"Počele su da umaraju kritike ", kazao je ničim izazvan mladi as. "Posebno vam teško pada kada igrate u domovini i pritom dajete sve za reprezentaciju. Dođe trenutak kada se umorite od svega".

Mada je na 36 utakmica ove sezone postigao 30 golova i još devet namestio, na njegovu adresu stižu zamerke. Manje se one odnose na igre, više na odugovlačenje prilikom pregovora oko novog ugovora, ali Mbape te dve stvari očito ne razdvaja.

"Fudbaleri koji igraju u inostranstvu i dođu samo da igraju za nacionalni tim imaju drugačiji status. Ja sam uvek ovde, valjda me zato više pogađa. Ali znao sam da će biti tako kada samo potpisao za PSŽ".

Kilijanu Mbapeu ugovor ističe na leto 2022. godine. Jasno je kao dan da PSŽ mora brzo da donosi odluke. Ukoliko do dogovora o novom sporazumu ne dođe prodaja postaje veoma realna opcija, jer samo tako Parižani bi mogli da izvuku deo uloženog novca.

Mbape je u sklupi ove svoje jadivkove jasno stavio do zanja javnosti da će pomenute kritike i te kako uticati na njegovu buduću odluku.

"Videćemo šta će se dogoditi. Važno mi je da se osćećam ugodno tamo gde igram, da budem srećan i da uživam u svakom danu. Kritike? Naravno da će imati uticaj kada budem odlučivao".

Za Kelaifijevu brigu i naborano čelo. Za Perezov šeretski smešak i toplinu oko srca.



tagovi

Kilijan Embapeletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara