Za njega više nema strpljenja ni u Firenci, trener ljut i umoran od Jovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 21:22

Rešenje - transfer lista

Stručnjaci često umeju da kažu da je ta njegova građa sam dar od boga; da ima jedinstven, nesvakidašnji njuh za gol; o njegovoj sirovoj snazi govore u superlativima, potenciraju je kao ključni segment za uspeh u modernom fudbalu. Sve to ima Luka Jović, i svi ti parametri trebalo bi da krokiraju prototip napadača vrhunske klase, ali očito da srpski reprezentativac ima i neki veliki problem; problem koji ga sputava i ubija mu karijeru.

Real ga je čekao pune dve godine pre nego je odlučio da ga pusti i prizna grešku tešku 60.000.000 evra. Fjorentina, sva je prilika, neće imati toliko strpljenja. Jer ako je verovati Gazeti delo Sport i još nekolicini italijanskih novinara specijalizovanih za fudbalsku pijacu, Jović je na izlaznim vratima Artemio Frankija.

Izabrane vesti

Kako milanski list navodi trener Viole Vinčenco Italijano ljut je Srbina zbog poslednjih igara, posebno usled 'suviše indolentnog pristupa' u Rimu protiv Rome. Iskusni stručnjak uvrstio je nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde u startnu postavu nakon duže vremena (prvi put još od početka novembra), međutim zamenio ga je već na poluvremenu.

Učinio je Italijano to mada na klupi nije imao klasičnog centarfora - na teren poslao vezistu Baraka - što možda i najbolje svedoči o tome kako je Jović igrao.

Okreni-obrni, u poslednja dva i po meseca dva puta starter i oba puta zamenjen na poluvremenu. Podaci koji nikako ne idu u prilog momku iz Republike Srpske...

O Luki Joviću danas je pisala i Marka. Povod isti, insajderske informacije slične:

"Trener Fjorentine umoran je od svog skupocenog napadača. Mišljenje koje ima o njemu već je preneo upravnom odboru, što znači da klub kreće u pronalaženje rešenja. Transfer, s ove tačke gledišta, ne deluje kao lagana misija, pre svega zbog Lukine velike plate"...

Podsetimo, Špance i Real zanima Jovićeva sudbina jer od njegove eventualne prodaje u naredne dve godine Madriđanima ide čak polovina prihoda. To je bio uslov kako klub iz Firence ne bi platio nikakvo obeštećenje letos.

Valja podvući da član našeg nacionalnog tima prilikom tog transfera ništa nije izgubio na finansijskom planu. Polovinu plate nastavio je da mu plaća španski klub (oko 2.500.000 evra), a drugu polovinu na sebe je preuzela Viola. Ugovoreno je da tako bude pune dve sezone...

U prevodu, Jović po godini ima čistih 5.000.000 i teško da mu je u interesu da menja klub.

Bez obzira na to, Fjorentina ima nameru da stavi 25-godišnjeg napadača na transfer listu i tako testira tržište. Italijano čak ne bi imao ništa protiv da Jović bude prodat do kraja januara, zaključuju italijanske kolege.


tagovi

Luka JovićZimski prelazni rok 2023Transferi uživo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara