Zlatomir Zagorčić (©MN Press)
Zlatomir Zagorčić (©MN Press)

Zagorčić doveden za najvažniji meč sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 14:43

Srbin sa bugarskim pasošem vratio se na kormilo Slavije pred revanš meč polufinala Kupa protiv Arde

Jedni su prešli 100. godinu, drugi su na pragu. Takmiče se u najjačem rangu, a, opet, nisu "ista liga". Ali, jedna zajednička stvar Slaviji i Ardi je ista želja da se dokopaju finala Kupa Bugarske i potom pehara, mada to neće biti šetnja parkom za pobednika polufinalnog dvoboja, jer u borbi za trofej će se naći i bolji iz okršaja Ludogorec - CSKA Sofija.

No, prvog finalistu najmasovnijeg klupskog takmičenja u Bugarskoj odrediće danas Beli i Plavi vukovi, u sklopu revanš utakmica polufinala (17.30). U prvom meču u Kardžaliju nije bilo pobednika i on je završen rezultatom 0:0. Sada, međutim, na ovaj ili onaj način, obe ekipe moraju da odrede koja će od njih krenuti napred i postati prvi finalista na turniru.

Izabrane vesti

17.30: (3,15) Slavija (2,90) Arda (2,40)

Domaćini iz Slavije odlučili su se na trenersku promenu pred možda najvažniji meč u sezoni. Nezadovoljan nedavnim lošim rezultatima, predsednik Vencislav Stefanov zamenio je ruskog stratega Aleksandra Tarhanova. Zanimljivo je da je vratio bivšeg trenera Zlatomira Zagorčića, sa kojim se rastao u leto 2020. godine.

Srbin sa bugarskim pasošem je taj koji je doneo poslednji trofej u Slaviju. Vodio je Bele do trofeja u Kupu 2018. godine. I sada će Slavija pokušati da stigne do trećeg finala u poslednjih 10 godina i 12. u svojoj istoriji. Klub već ima osam pehara u svom izlogu i sanja o još jednoj nagradi.

U isto vreme Arda piše istoriju sa ovogodišnjim učešćem na turniru. Ekipa iz Kardžalija prvi put je u polufinalu i očigledno će biti prvi put u finalu ako danas uspe da eliminiše Slaviju. Dve ekipe razmenile su jednu pobedu u svojim okršajima u prvenstvu. Arda je pobedila na jesen u Kardžaliju sa 2:1, a sofijski sastav je na proleće odgovorio pobedom od 3:2.

Domaćini pre večerašnjeg meča nemaju nikakvih kadrovskih problema. Tako će Zagorčić odabrati optimalni sastav. Najverovatnije će se kladiti na Vucova na golu, i ispred njega Pateva, Gandrija, Hristova i Antovskog u odbrani. Dost i Tasevski će delovati na sredini terena, a Makrilos će igrati ulogu plejmejkera. Stojev i Kirilov delovaće na oba krila, a Dimitrov se očekuje u vrhu napada.

U Ardi ima mnogo problema. Povređeni su Rusakis, Stojev, Ganev i Atanasov. Kokonovljevo stanje je još uvek nejasno, ali se nadaju da će moći da igra. Tako se očekuje da trener Nikolaj Kirov pošalje na teren Lozeva, Petkova, Krumova i Georgijeva u odbrani. Kotev i Martinov biće vezni vezni igrači, a Delev i Kokonov će zauzeti bočne pozicije. Jordanov će voditi napad, a Rumenov će biti iza njega.

BUGARSKA, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

17.30: (3,15) Slavija (2,90) Arda (2,40) /prvi meč 0:0/

Sreda

17.30: (2,30) Ludogorec (3,10) CSKA Sofija (3,10) /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BugarskaSlavija SofijaZlatomir Zagorčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara