Rišairo Živković u dresu Ajaksa
Rišairo Živković u dresu Ajaksa

ZAVRŠENO: Rišairo Živković je Zvezdin

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.08.21. | 17:04

Crveno-beli dogovorili saradnju sa brzonogim ofanzivcem, potpis u ponedeljak

 Dileme više nema: bivši mladi reprezentativac Holandije Rišairo Živković ove sezone nosiće dres Crvene zvezde, saznaje MOZZART Sport. Posle dugihg pregovora brzonogi ofanzivac, koga u Ljutice Bogdana planiraju kao ispomoć u špicu, dao je potvrdan odgovor i pristao da se preseli u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

On je prethodnog vikenda boravio na Marakani, zatim dugo pregovarao sa Zvezdanom Terzićem, ali je zatražio tajm-aut kako bi razmislio o ponudi srpskog šampiona. Otputovao je u Holandiju i posle nekoliko dana dao potvrdan odgovor.

Rišairo Živković na Maraklanu stiže kao slobodan igrač posle raskida saradanje sa kineskim Čangčungom. Ugovor sa crveno-belima trebalo bi da potpiše u ponedeljak.

Podsetimo, Rišairo Živković je karijeru počeo u Groningenu, zatim za 2.150.000 evra prešao u Ajaks, ali se tamo nije najbolje snašao, pa je bio na pozajmicama u Viljem drugom i Utrehtu, pre no što je prešao u Ostande, zatim u Čangčun. Kasnije je bio i na pozajmicama u Šefild junajtedu i Guangdžou R&F-u, ali nakon što je prošao sve mlađe selekcije Holandije nije ostvario pun potencijal i dobacio do A reprezentacije.

Svojevremeno ga je u svom jatu hteo i Fudbalski savez Srbije, pošto je Rišairo odrastao sa majkom čije je prezime i uzeo nakon što ga je otac rano napustio. Često je dolazio i u Pirot kod dede, pa mu Srbija nije nimalo strana.

Tada ga Holanđani ipak nisu dali, ali je na kraju završio u zemlji svojih korena.


tagovi

Rišairo ŽivkovićDejan StankovićZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara