Fudbaleri LDU Kita (©Reuters)
Fudbaleri LDU Kita (©Reuters)

Završnih 90 minuta u Ekvadoru: LDU bi novi trofej protiv “Kluba budućnosti”

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 20:00

Revanš za titulu u zemlji kakaa i banana: Osvajač Kopa Sudamerikana na svom terenu u Kitu večeras (22.30) dočekuje Independijente del Valje. U prvom meču nije bilo golova

Jedan od preostala dva šampionata, pored bolivijskog Liga kupa, na koji se nije spustila zavesa u ovom delu sveta, a koji će to upravo učiniti noćas (22.30), je onaj koji se igra u Ekvadoru. U revanšu velikog finala, na stadionu Rodrigo Paz Delgado u Kitu, saznaćemo ime ovogodišnjeg fudbalskog prvaka Ekvadota, zemlje kakaa i banana, u borbi između lokalnog LDU-a, inače aktuelnog šampiona Kopa Sudamerikane i Independijente del Valjea, za koga tamošnji ljubitelji fudbala vole da kažu, klub budućnosti ove južnoameričke države.

Prvi meč koji je odigran pre sedam dana na stadionu Banko Gvajakil u Sangolkiju, jednom od brojinih predgrađa Kita, završen je bez golova, što tim Martina Anselmija stavlja u delikatnu situaciju u potrazi za prvom pobedom Negriazula protiv ovog rivala u poslednje dve godine. S druge strane, njihov protivnik i noćašnji domaćin, nastojaće da ostvari još jednu pobedu, devetu u nizu, pred svojim navijačima, čime bi sebi zagarantovali 12. titulu šampiona države.

Izabrane vesti

Sa prednošću odlučivanja o tituli pred svojim navijačima, tradicionalni tim LDU-a je više naviknut na visinu Kita i u ovo finale ulazi sa velikim entuzijazmom i željom da pobediti. Klub je već pozitivno obeležio sezonu titulom u drugoj fazi nacionalnog šampionata, a takođe i osvajanjem, drugi put ui istoriji, Kopa Sudamerikane, gde je u velikom finalu na uzbudljiv način savladao brazilsku Fortalezu posle boljeg izvođenja penala.

22.30: (2,45) LDU Kito (3,10) Independijente del Valje (2,85)

LDU želi da izbegne tako dramatičan scenario kao što je pobeda na kontinentalnom turniru, a Luis Zubeldija naglašava da će njegovi izabranici zauzeti veoma agresivan stav, sa ciljem da uspostave kontrolu terena i zabeleže pobede u regularnom toku meča. Za to mu je potrebna bilo kakva pobeda, jer je njegov tim pokazao kvalitet ostvarivši remi bez golova na veoma teškom gostovanju u prvom meču i sada se nalazi u veoma dobroj poziciji da se dokopa još jednog pehara namenjenog prvaku Ekvadora.

Na svojih pet prethodnih mečeva zabeležili su četiri pobede i jedan remi, bez poraza, pobedivši Tehniko Universitario, Libertad, Kumbaju i Mušua Runu, pored remija sa Independijenteom. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Rodrigo Paz Delgado, ekipa Lusia Zubeldije ima učinak od osam pobeda, jednog remija i samo jednog poraz u poslednjih deset odigranih mečeva.

Dok je na drugoj strani Independiente del Valje, koja ima pet uzastopnih mečeva bez pobede, sa zagarantovanim plasmanom u ovo finale kao prvoplasiranim timom iz prve faze turnira. Međutim, Negriazuli nisu uspeli da iskoristi kontrolu terena u svoju korist u prvoj utakmici finala, odigravši blagi remi bez golova koji ih sada primorava da pobede u gostima kako bi osvojili titulu prvaka države. Izuzetno teška misija za sastav Martina Anselmija, naročito što je tim već pokazao zapaženo pad učink u poslednjih nekoliko utakmica.

Sa dva remija i tri poraza u poslednjih pet zvaničnih duela, tokom ovog perioda, Independijente je remizirao sa Orenseom i LDU Kitom, pored poraza od El Nasionala, prošlogodišnjeg šampiona Aukasa i takođe od istog LDU sa kojim se u ligaškom delu sezone susreo pre nešto manje od mesec dana. Igrajući kao gost, ekipa iz Sangolkija zabeležila je nedavnu kampanju sa samo jednom pobedom, dva remija i čak sedam poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Vlasnik tima koji je tehnički kvalifikovaniji i koji je više naviknut na visinu Kita, LDU je već pokazao odlične performanse ove sezone, osvajajući Kopa Sudamerikana i drugu fazu Pro lige, stigavši sa velikim samopouzdanjem i ciljem osvoji svoju 12. titulu ekvadorske elite. Opet, suludo bi bilo već sada otpisati Independijente, koji svoj dugogodišnji plan i rad ispoljava kroz konstantnost razultata iz sezone u sezonu, ne samo na domaćoj, već i na međunarodnoj sceni. Između ostalog, nije uzaludno za kratko vreme stekao nadimak, Klub budućnosti.

EKVADOR – FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Nedelja

22.30: (2,45) LDU Kito (3,10) Independijente del Valje (2,85), prvi meč: 0:0

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaEkvador 1EkvadorLDU KitoIndependijente del Valje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara