Navijači Santjago Vonderersa, Foto: AFP
Navijači Santjago Vonderersa, Foto: AFP

Zbogom elito: Santijago Vonderersi posle dve godine ponovo u drugoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 01:21

Domaćin porazom (0:3) stavio tačku na bledu godinu

Porazom od Kuriko Unida (0:3) na domaćem terenu fudbaleri Santjago Vonderersa izgubili su i teoretsku šansu da ostanu u najkvalitetnijem rangu čileanskog fudbala.

Ekipa koja se pre dve godine na fenomenalan način vratila u elitu kao prvoplasirana u drugoj ligi, posle 2020. godine koju je završila u sredini tabele, ove sezone je prikazala daleko najskromniji nivo fudbala i sa samo 19 bodova iz 29 susreta potpuno zasluženo ispala iz elite i to tri kola pre kraja takmičenja.

Izabrane vesti

Domaćinu je za očuvanje tračka nade večeras bila neophodna pobeda, kao i u preostala tri susreta, međutim motivisani gosti bili su znatno bolji rival, te su sa tri boda napravili značajan iskorak u borbi za opstanak.

Otpor domaćina u 43. minutu slomio je Hoze Rohas koji je lošu reakciju protivničkog golmana i istrčavanje nakon prekida kaznio pogotkom sa ivice šesnaesterca. Minaimalna prednost Kuriko Unida bila je na snazi do 56. minuta, a vođstvo je udvostručio Jerko Leiva koji je sigurnim udarcem materijalizovao proigravanje Gabrijela Hardinga. Upravo asistent kod drugog gola postavio je konačnih 3:0 za goste neodbranijivim udarcem u dalji ugao sa više od 20 metara u 83. minutu.

Pobedom u gostima Kuriko Unido se izjednačio po broju bodova (34) sa Universidad de Čileom i napravio iskorak iz opasne zone, međutim u narredna tri kola, kao i gotovo pola lige, strepeće za sudbinu u eliti.

ČILE 1 - 31. KOLO

Nedelja

Universidad Katolika - Universidad de Čile 1:0 (0:0)

O'Higins - Njublense 1:1 (1:1)

Kobresal - Everton 2:2 (2:1)

Ponedeljak

Union La Kalera - Uačipato 0:2 (0:0)

Deportivo Antofagasta - La Serena 0:0

Utorak

Union Espanjola - Palestino 1:3 (0:2)

Santijago Vonderers - Kuriko Unido 0:3 (0:1)

Sreda

23.00: (1,30) Kolo Kolo (5,00) Melipilja (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1ČileSantijago Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara