Rafael Veiga (©Reuters)
Rafael Veiga (©Reuters)

Zeleni cunami u Brazilu: Palmeiras hita ka tituli, Kano zlato Fluminensea (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.08.22. | 23:00

Brazilska Serija A: Verdao rutinski pobedio Gojas sa 3:0 i napravio odličnu uvertiru pred revanš četvrtfinala Kopa Libertadores protiv Atletiko Mineira. Flu dobio Kujabu na Marakani golom najubojitijeg golgetera u zemlji fudbala. Novi poraz šampiona, Atletiko Mineira

Renesansa Palmeirasa počela je pre dve godine, kada je na klupu tima iz Sao Paula iz grčkog PAOK-a stigao Abel Fereira. Osvojio je Portugalac dva puta Kopa Libertadores sa Verdaom, ima i trofej lokalnog šampionata Pauliste, Superkup Južne Amerike, Kup Brazila i Superkup Brazila. U impresivnoj kolekciji za nešto više od dve godine fali samo još trofej u Seriji A.

Verdao hita ka kruni u Brazilirau. Rutinski je na svom stadionu srušen otpor Gojasa – 3:0 u 21. kolu. Za razliku od nekih drugih klubova, pre svega Flamenga, koji igra sa dva različita tima u Kopa Libertadoresu i šampionatu Brazila, Fereira ne odmara glavne zvezde i to se za sada pokazuje kao pun pogodak. Prednost Palmeirasa u odnosu na najbližeg pratioca, gradskog rivala Korintijansa, sada je čak šest bodova. Kako igra najbolji tim Južne Amerike u prethodne dve sezone, miriše na novo slavlje.

Izabrane vesti

Ovo je Palmeirasu bila peta vezana pobede u šampionatu i odlična uvertira pred revanš Kopa Libertadores i duel sa osvajačem duple krune u Brazilu prošle godine, Atletikom Mineirom. U prvom meču u Belo Orizonteu nije bilo pobednika (2:2).

Utorak, 01.00: (2,25) Koritiba (3,10) Santos (3,50)

Ceo posao domaćin je obavio u prvih 45 minuta. Majke u 19. i u poslednjim trenucima prvog poluvremena, Rafael Veiga iz penala, doneli su sigurnu pobedu Palmeirasu, pa je u nastavku Fereira mogao da izvede iz igre nosioce tima, Dudua i Veigu, šansu s klupe pruži Gustavu Skarpi i Roniju, najboljem napadaču tima koji se vratio na teren posle mesec dana. Sada se vraća u pravi čas pred duel sa Hulkom i drugovima u Sao Paulu za četiri dana.

Pre prvog gola Majkea, gosti su pogodili okvir gola reprezentativnog golmana Brazila Vevertona. To je bilo sve od malenog Gojasa, u nastavku meča, domaćin je u drugoj brzini sačuvao prednost i lako stigao do nova tri boda i opravdao ulogu prvog favorita za krunu u zemlji fudbala. Pobedu Verdau sedam minuta pre kraja overio je Kolumbijac Eduard Atuesta.

Posle lošeg starta godine, ispadanja iz međunarodnih takmičenja i smene trenera Rožera Mašada, Fluminense je preporodio Fernando Diniz. Fluzao iga na krilima sjajnog argentinskog veterana Hermana Kana, prvog strelca lige. On je već u drugom minutu zatresao mrežu Kujabe na Marakanu. Ganso je bio asistent, a iskusni Gaučos je levom, slabijom, nogom, uspeo da zatrese mrežu gostija iz Mato Grosa, za erupciju slavlja na dobro popunjenoj Marakani u Rio de Žaneiru.

Činilo se da će to biti uvod u goleadu, ali mreže se do kraja meča nisu više tresle - 1:0. Tim iz Rija je sada na trećem mestu, sa sedam bodova manje od lidera Palmeirasa i sve je bliži Korintijansu, drugoplasiranom timu u Seriji A.

Kano je ove godine stigao u Fluminense iz gradskog rivala Vasko da Game i pokazalo se da je to bila sjajna akvizicija Fluzaa. Sa 13 golova je najubotijii strelac u elitnoj ligi zemlje fudbala, ima dva pogotka više od Pedra Raula iz Gojasa.

Fortaleza je dugo bila "fenjeraš", ali igra sve bolje i konačno je izašla iz zone ispadanja posle pobede na svom terenu protiv Internasionala sa 3:0.

Šampion Atletiko Mineiro ne može da se prepozna ove sezone. Ni smena argentnskog stručnjaka Antonija Mohameda Matijevića i povratak na klupu Kuke nije razmrdao tim iz Belo Orizontea. Misli Hulka i drugova bile su usmerne ka revanšu četvrtfinala Kopa Libertadores protiv Palmeirasa, pa je Atletiko Paranaense slavio u Belo Orizonteu sa 3:2.

Hulk je meč počeo s klupe, ušao je u nastavku. Šok za domaćina bio je pogodak Urugvajca Agustina Kanobije u šestom minutu sudijske nadoknade, za tri boda za četu Luiza Felipea Skolarija koju za tri dna čeka revanš četvrtinala Kopa Libertadores meč protiv Estudijantesa u La Plati.

--------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

BRAZIL – 21. KOLO

Subota

Botafogo – Seara 1:1 (1:0)

/Kuesta 9 - Mendosa 50/

Žuventud – Amerika Mineiro 0:1 (0:1)

/Pedrinjo 8/

Atletiko Gojanense - Bragantino 2:1 (0:0)

/Marlon 52, Ćurin 61 - Kandido 82/

Avai - Korintijans 1:1 (1:0)

/Bisoli 36 - Balbuena 77/

Nedelja

Sao Paulo - Flamengo 0:2 (0:1)

/Lazaro 7, Gabigol 90+5/

Fluminense - Kujaba 1:0 (1:0)

/Kano 2/

Palmeiras - Gojas 3:0 (2:0)

/Majke 19, Viga 45+4pen, Atuesta 83/

Fortaleza - Internasional 3:0 (1:0)

/Lukas Krispim 45, Erkules 70, Robson 84/

Ponedeljak

Atletiko Mineiro - Atletiko PR 2:3 (1:0)

/Igor Rabeljo 30, Pavon 54 – Viktor Roke 46, 56, Kanobio 90+6/

Utorak

01.00: (2,25) Koritiba (3,10) Santos (3,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazileiraoPalmeirasFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara