Crvena zvezda - HJK Helsinki (©MN Press)
Crvena zvezda - HJK Helsinki (©MN Press)

Zemlja 1000 jezera i večitog prvaka HJK Helsinkija

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 12:13

Veikausliga: Branilac titule želi da na najbolji mogući način iskoristi kiks Intera i učvrsti se na liderskoj poziciji

Aktuelni finski prvak u okviru 11. runde Veikauslige dočekuje KTP (17.30). Helsinkijevo gospodarenje fudbalom u Zemlji 1000 jezera nakratko je prekinuo KuPS. Svrgnuo je ekipu Helsinkija sa trona, ali su se već minule sezone stvari vratile na staro. U Finskoj se vrti jedan te isti film, a na kraju prikazivanja pehar dižu fudbaleri prestoničkog tima. Helsinki je u prethodne četiri sezone osvojio tri titule, a na dobrom je putu da vitrine obogati još jednim trofejem.

17.30: (1.13) HJK Helsinki (8.50) KTP (19.0)

Izabrane vesti

Posle jučerašnjeg poraza Inter Turkua, branilac titule može odbranom svoje tvrđave da uveća bodovnu razliku i odvoji se od prvog pratioca na komotnih sedam bodova prednosti već u prvoj trećini šampionata. Ipak, ovih dana u prvom planu u Finskoj nije domaće prvenstvo. Zemlju 1000 jezera trese EUROforija. Finska je završila učešće na istorijskom Evropskom prvenstvu za njih, nije se obrukala i još neko vreme će se samo pričati o podvigu reprezentacije.

Kotrljala se lopta širom Finske dok je Evropsko prvenstvo bilo u punom jeku, a kako talas emocija polako jenjava, Finci se ponovo okreću domaćem prvenstvu. Kapiten Danijel O’Šonesi je bio član nacionalnog tima Finske, odbrana HJK Helsinkija je ispaštala i svi u klubu željno iščekuju njegov povratak. Ali, izostanak defanzivnog stuba nije se odrazio na rezultate jer je napadački deo tima odradio dobar posao.

Helsinki je neporažen, ima samo jedan remi, a u 11. kolu Veikauslige na papiru ima lak zadatak. Gostuje mu KTP, poslednjeplasirani tim. Najviše se očekuje od Slovenca Filipa Valenčića i napadača Rupe Riskija, kao i talentovanog Kaspera Terha, koji je izbio u prvi plan. Levo krilo HJK Helsinkija je zatreslo mreže Honke i Ilvesa. Više nije nepoznanica rivalima, pa će igrači KTP-a obratiti veću pažnju na Helsinkijev vihor sa levoga boka.

Direktan prenos svih utakmica Veikauslige možete da pratite na mozzartbet.com, dovoljno je samo da se registrujete, a registarcija je besplatna.

FINSKA 1 – 11. KOLO

Četvrtak

17.30: (9.00) Oulu (4.40) KuPS (1.40)

17.30: (1.13) HJK Helsinki (8.50) KTP (19.0)

17.30: (2.00) Honka (3.45) Haka (3.80)

17.30: (3.35) Mariehamn (3.35) SJK (2.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HJK HelsinkiFinskaFinska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara